Annons

Sevilla FC - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Sevilla

Hela spelschemat

När Mendilibar tog över Sevilla i mars 2023 hade laget haft en riktig katastrofsäsong, med respass från gruppspelet i CL, farligt nära nedflyttningsstrecket i La Liga och två sparkade tränare. Efter Mendilibars ankomst så började man klättra i tabellen och säkra kontraktet i ligan, samtidigt som man slog ut Man United och Juventus i Europa League, sedan gick man och vann EL-finalen mot Roma och vips så var man klara för Champions League 2023/24, trots en väldigt turbulent och mestadels usel säsong. Mendilibar belönades med nytt kontrakt efter säsongens slut och nu har han tid under sommaren att på riktigt sätta sin prägel på laget.  

Odds på Sevilla FC i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds Champions League i tabellen på Sevilla i CL 2023/24, grupp B.

Odds: Sevilla Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 101,00

Styrkor 

Sevilla visade under våren att man har en högsta nivå som står sig bra mot kvalificerat europeiskt motstånd. 37-årige lagkaptenen Jesus Navas fortsätter att imponera och han togs även ut i det spanska landslaget under 2023, efter fyra års frånvaro. Montiel vann VM-guld med Argentina, lovande mittbacken Bade har köpts loss från Rennes, Rakitic har ryktats bort, men ser ut att stanna, han är mycket viktig med sin rutin på mitten. Framåt gör En-Nesyri en hel del baljor. Om Mendilibar lyckas slipa bort lagets djupa  dalar så kan det bli ett roligt CL-gruppspel för Sevilla under hösten.  

Svagheter 

Som sagt hade laget några riktigt djupa dalar under förra säsongen, speciellt under hösten då man förlorade majoriteten av matcherna både i CL och i La Liga. Man hade även ganska stora problem framåt med att göra mål. Det är vitalt för Sevilla att man lyckas hitta eller utveckla någon spelare som kan ersätta och komplettera En-Nesyri som spjutspets. Marockanen är inte på något sätt en dålig anfallare, men han presterar inte i varje match och Sevilla behöver definitivt en till målgörare som kan avlasta på topp, annars klarar man nog inte av spelet på två fronter, precis vad som hände förra hösten.   

Fakta och historik 

Redan 1957 så gjorde Sevilla debut i Europacupen. Sedan dröjde det ända till 2007/08 innan man var med i Champions League igen. Som bäst gick det under debutsäsongen då man lyckades att ta sig till kvartsfinal. Istället för CL så dominerar man i EL, där plockade man hem sin sjunde titel i våras, vilket är ett mycket fint facit.  

 

Kommentarer

Feedback