Annons

Real Sociedad - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Real Sociedad

Hela spelschemat

Imanol Alguacil fortsätter att utveckla sitt Real Sociedad till ett stabilt topplag i La Liga just bakom de största drakarna. Det blev en cuptitel 2020 och nu kvalificerade man sig till CL för första gången på tio år efter att ha slutat fyra i tabellen. Man är inte riktigt lika extrema i policyn av att endast använda sig av baskiska spelare som lokalrivalerna  Athletic Club, men faktum är att en majoritet av truppens spelare är från Baskien.  

Odds på Real Sociedad i Champions League 2023/24 

Se utvalda Champions League odds i tabellen på Real Sociedad i CL 2023/24, grupp D

Odds: Real Sociedad Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 101,00

Styrkor 

Laget var otroligt starka hemma på Anoeta under den förra säsongen. Man vann mängder av matcher där och förlorade bara tre. Försvaret var en annan nyckelfaktor, då man bara släppte in 35 mål under La Liga-säsongen. Defensiven leds av skicklige målvakten Alex remiro och nyblivne landslagsmittbacken för Spanien Robin Le Normand. På mitten hittar vi Zubimendi som jagats av Barcelona, men säger sig själv vilja stanna i San Sebastian. Andra spelare viktiga spelare är slitvargen Zubeldia, mittfältsdynamon Mikel Merino, veteranen David Silva. Och de tre mer offensiva Brais Mendez, lagkapten Oyarzabal och japanen Kubo. 

Svagheter 

Laget hade ganska stora problem med målskyttet och den forwarden som gjorde mest mål var Alexander Sörloth med tolv baljor i ligan. Han var bara inlånad från Leipzig och det återstår att se om klubben väljer att satsa vidare på norrmannen. Isaks ersättare, nigerianen Umar Sadiq drog korsbandet tidigt under hösten och väntas vara tillbaka nu, men frågan är om han är redo att prestera direkt i CL efter en sådan allvarlig skada. Egna produkten Barrenetxea är visserligen på väg mot ett genombrott, men han ser ut att ha sina största styrkor på kanten och inte i motståndarnas straffområde.  

Fakta och historik 

Real Sociedad har tagit sig långt en gång i dessa sammanhang, och det var ett tag sen nu. 1982/83 tog man sig till semifinal, där blev Hamburg och tyskarna vann med sammanlagt 3-2. Ett Hamburg som för övrigt vann turneringen och året innan förlorade man Uefa cup-finalen mot IFK Göteborg, det säger en del om hur länge sen detta var nu. Senaste gången man var med i CL var 2013/14, då kom man sist i sin grupp med Manchester United, Bayer Leverkusen och Sjachtar Donetsk.  

Spelschema, Real Sociedad

Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback