Annons

Newcastle United - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Newcastle United

Hela spelschemat

Nu är det dags för Alexander Isak att göra riktig Champions League-debut, han fick visserligen ett åtta minuter långt inhopp i turneringen som tonåring i Dortmund. Klubben från nordöstra England är tillbaka i finrummet för första gången sedan säsongen 2002/03.Eddie Howe har byggt ett mycket stabilt och hårt jobbande lag, som antagligen kan räkna med fler stora nyförvärv under sommaren med tanke på deras rika ägare från Saudiarabien. Frågan är hur långt detta kommer räcka? Då majoriteten av spelarna inte har spelat i CL tidigare. Det återstår att se men resan upp till St James’ Park lär inte bli en nöjesresa för de flesta av motståndarna.  

Odds på Newcastle United i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Newcastle i mästarturneringen 2023/24, grupp F.

Odds: Newcastle Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 26,00

Styrkor 

Laget var otroligt svårslagna under förra säsongen i Premier League. Man förlorade bara fem matcher och släppte in 33 mål. Båda siffrorna var samma som mästarna Manchester City. Högerbacken Trippier har varit otroligt viktig för laget, han tar fasta situationer, styr upp defensiven och kommer att bidra med en välbehövlig CL-rutin. Guimaraes styr mycket av spelet från sin mittfältsposition. Framåt finns just nu tre intressanta spelare som kan prestera i CL-sammanhang: Callum Wilson stänkte in 18 mål i PL den gångna säsongen, Alexander Isak vet vi vad han går för och Almiron från Paraguay slog igenom stort under förra säsongen med sina elva mål från högerkanten.  

Svagheter 

Isak är i ärlighetens namn den enda spelaren i Newcastle som har potential att slå igenom till en riktigt fin spelare på CL-nivå. Annars saknar laget riktiga stjärnor som sätter skräck i motståndarna på den högsta nivån. Dessutom saknar nästan alla spelare rutin från att spela i Champions League innan. En till sak på minuskontot är att Newcastle saknar viktiga rankingpoäng hos Uefa vilket gör att man kommer att hamna i seedningsgrupp tre eller fyra. Detta gör att man riskerar att ställas mot två riktigt starka motståndare redan under gruppspelet.  

Fakta och historik 

Newcastle har bara deltagit i Champions Leagues gruppspel vid två tillfällen tidigare. 1997/98 kom man trea i gruppen, men man lyckades slå Barcelona hemma på St James’ Park. Säsongen 2002/03 gick det bättre, då tog man sig vidare från gruppen. Väl i det andra gruppspelet blev Inter och Barcelona och man åkte ut. Året efter kvalade man till turneringen, men där rök Newcastle direkt mot Partizan Belgrad efter straffar.

Spelschema, Newcastle United

Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback