Annons

RC Lens - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Temperley

Hela spelschemat

Lens med Franck Haise vid rodret stod för en sensationell bedrift i våras då man länge utmanade PSG om ligatiteln, men slutade tvåa till slut. Det var lagets bästa placering på över 20 år i Ligue 1. Framgången gick såklart inte obemärkt förbi och nu har man tappat tre viktiga kuggar: lagkaptenen Fofana till Saudi, Onana till Besiktas och den stora målskytten Openda till RB Leipzig.  Nye Diouf från Basel ska säkra upp mittfältet efter Fofana. Lens har en mycket fanatisk hemmapublik uppe i norra Frankrike Och det ska bli mycket intressant att se vad laget kan uträtta i Champions League 2023/24.  

Odds på RC Lens i Champions League 2023/24 

Se bäst odds Champions League i tabellen på Lens i CL 2023/24, grupp B.

Odds: RC Lens Champions League 23/24 Högsta odds Spelbolag
RC Lens vinner Champions League 151,00

 Styrkor 

Förra säsongen var Lens en mycket stark lagmaskin, nu är de största stjärnorna Fofana och Openda borta. Vilket innebär att man fortsatt måste förlita sig på kollektivet. Det finns dock några spelare som sticker ut lite extra här: mittbackarna Danso och Medina, samt mittfältarna Frankowski, Samed och Costa. Stora delar av stommen från fjolåret verkar bli kvar och det är en stor fördel för detta lagbygge som antagligen kan vara med och slåss om en andraplats i gruppen ifall man fortsätter sin fina form.  

Svagheter 

Det är alltid svårt för ett lag som har tappat sin stora stjärna och målskytt. I Lens fall blir Openda mycket svår att ersätta. Han har potential att göra många mål i CL för sin nya klubb Leipzig. Vi ser inte att det finns någon annan riktigt vass målskytt i Lens trupp och laget kan få problem med målskyttet under i CL. Om nu inte något oväntat namn blommar ut och börjar producera mål i Opendas frånvaro.  

Fakta och historik 

Lens har bara deltagit i Champions League vid två tillfällen tidigare: 1998/99 och 2002/03. Båda gångerna tog det stopp i gruppspelet. Som bäst i Europacupspel har man en semifinalplats i UEFA-cupen från 1999/00. 

Kommentarer

Feedback