Annons

FC Porto - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, FC Porto

Hela spelschemat

Den före detta portugisiska landslagsmannen Sergio Conceicao har lett Porto till tre ligatitlar och tre cuptitlar sedan han tog över klubben 2017. I våras slutade man tvåa i ligan, två poäng efter mästarna och ärkerivalerna Benfica. I CL vann man imponerande sin grupp, men sedan rök man direkt i åttondelsfinalen mot blivande finalisterna Inter. Nu siktar man nog minst på att ta sig vidare från gruppen i Champions League 2023/24. Som vanligt innehåller truppen en del fina spelare: i mål har man det portugisiska landslagets förstemålvakt Diogo Costa. I backlinjen finns den 40-årige lagkaptenen och Real Madrid-spelaren Pepe. På mitten hittar vi en annan portugisisk landslagsman, Otavio. Till sist öser iraniern Taremi in mål framåt, med 31 mål på 50 tävlingsmatcher förra säsongen.  

Odds på FC Porto i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Porto i CL 2023/24, grupp H

Odds: Porto Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 101,00

Styrkor 

Laget förlorar sällan några matcher hemma i Portugal och där göder man en vinnarmentalitet som ofta fungerar bra i CL, främst på hemmaplan där man är otroligt svårslagna i Champions League-sammanhang. Man jobbar väldigt hårt för varandra ute på planen och kompenserar således för  att man kanske saknar några riktigt stora stjärnor i sitt lagbygge. Sedan ska inte lagkapten Pepes otroliga erfarenhet från Champions League-spel underskattas här, när han är frisk och spelklar, så känns det som att hans blotta närvaro på plan höjer sitt lags prestation med ett par snäpp.  

Svagheter 

Porto är inte på något sätt ett dåligt lag, men man lider tyvärr av att man måste sälja sina bästa spelare till de allra största klubbarna när de slår igenom på allvar. Och detta hindrar givetvis Porto från att vara med och konkurrera med de största klubbarna år efter år i CL. De senaste fyra åren har Porto sålt följande spelare till större och rikare klubbar: Fabio Vieira till Arsenal, Fabio Silva till Wolves, Vitinha och Danilo till PSG, Luis Diaz till Liverpool, Alex Telles till Manchester United, Felipe till Atletico Madrid och Eder Militao till Real Madrid. Lägg därtill en ännu större mängd spelare som man sålt till mer eller mindre jämnbra klubbar. 

Fakta och historik 

2004 var det gyllene året för Porto, då ledde en viss Jose Mourinho laget till CL-titeln. 1987 vann man även dåvarande Europacupen. Nu gör man sin 37:e säsong i CL, ett mycket fint facit för Porto. 

Kommentarer

Feedback