Annons

Speltips på Porto - Champions League 2022/23

Spelschema, FC Porto

Hela spelschemat

Som vanligt har Porto blivit rensade på talang av större klubbar den senaste tiden. Luis Diaz till Liverpool i vintras. Och nu har Fabio Vieira lämnat för arsenal och Vitinha har gått till PSG. Precis som vanligt har Porto täppt till luckorna i truppen med mestadels okända spelare från den inhemska ligan och från den brasilianska ligan. Porto kommer också precis som vanligt från en titelfylld säsong där man vann både ligan (vilket innebar en plats i gruppspelet till Champions League 2022/23) och cupen. Noterbart är att den forne Real Madrid-backen Pepe fortfarande hänger i, 39 år ung som kapten för klubben, han har även siktet inställt på att spela VM i Qatar för Portugal senare i höst.

Odds på Porto i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Porto i Champions League 2022/23.

Porto: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Porto: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 1,76
Porto: Att bli utslagna i åttondelsfinalen av Champions League 2022/23 2,50


Styrkor:

Porto var en urstark maskin under förra årets ligaspel 29 vinster 4 oavgjorda och endast en förlust. Målskillnaden slutade på otroliga 86-22. Det är just detta som är lagets styrka, man bara maler på, oavsett motstånd och spelplan. Laget är trygga med att spela en offensiv kontrollerande fotboll, samtidigt som man är duktiga på att spela taktiskt och försvara sig. Lite som en mer avancerad version av den klassiskt svenska lagmaskinen.

Svagheter:

Portos trupp ser i år lite mellanmjölk ut. De har tappat lite för många spetsspelare på kort tid, speciellt på det offensiva mittfältet. Just nu har vi svårt att se vilka spelare som på kort tid ska lyckas med att fylla luckorna efter Diaz, Vieira och Vitinha. Samtidig så saknar laget även en utpräglad målskytt. Visst Mehdi Taremi öser in mål i ligan men ute i Europa har iraniern haft det mycket svårare att hitta nätet.

Fakta och historik:

2004 är året som alla portofans sent ska glömma. Då lotsade Mourinho laget till en sensationell CL-titel. Man vann även Europacupen 1987. Totalt har laget deltagit i Champions League 36 gånger. Två segrar är ett smått otroligt facit för ett lag från ett såpass litet land som Portugal.

Kommentarer

Feedback