Annons

Braga - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Braga

Hela spelschemat

Portugiserna med svenske Joe Mendes i laget tog sig vidare till gruppspelet av Champions League 2023/24 via en playoff seger över grekiska Panathinaikos. I fjol slutade man på en imponerande tredjeplats i ligan framför Sporting. Lagkaptenen Ricardo Horta är nog lagets viktigaste och även bästa spelare. Horta har även meriter från Portugals landslag. Braga kan bli en injektion i årets CL om de andra lagen underskattar dem, det finns utan tvekan fina kvaliteter i laget som ganska få utanför Portugals gränser känner till.  

Odds på Braga i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds vinnare Champions League i tabellen på Braga i CL 2023/24, grupp C

Odds: Braga Champions League 23/24 Högsta odds Spelbolag
Braga vinner Champions League 251,00

Styrkor 

Braga har en fin rutin i backlinjen i form av Jose Fonte. Man är bekväma att backa hem lite mot de bättre lagen hemma i Portugals liga som Porto och Benfica. Sedan satsar man på blixtsnabba kontringar som ofta går genom Ricardo Horta. Hans yngre bror Andre Horta spelar också i laget. Horta den yngre är en hårt arbetande central mittfältare. Just hårt lagarbete kännetecknar Braga, då man kanske inte har de bästa spelarna men man jobbar alltid stenhårt för varandra.  

Svagheter 

Klara Jose Fonte ̈att hålla ihop en backlinje mot de lag på CL-nivå på åderns höst. Vi är inte helt säkra på att han gör det. Samtidigt så är vi inte heller hundra på att Ricardo Hortas offensiva skicklighet kommer att räcka till då hans offensiva medspelare inte riktigt håller samma nivå som honom. Det kan bli en tuff CL-höst för Braga då lagets trupp inte ser ut att hålla helt för att utmana på högsta av nivåer i europeisk klubbfotboll. Men visst finns det en viss skrällchans till avancemang här om man får allt att stämma.  

Fakta och historik 

Braga har ingen lång historia av spel i CL. Man har bara tagit sig till gruppspel två gånger tidigare: 2010/11 och 2012/23. Båda gångerna åkte man ur gruppen. Man tog sig dock till Europa League-final 2011, då slog man ligarivalerna Benfica i semin men förlorade mot en annan ligarival Porto i finalen  

Kommentarer

Feedback