Betting.se har genomfört en undersökning där svenskarna har fått rösta på sitt favoritlag i årets VM. Frågorna som ställdes var ”Vilket lag hejar du på i Fotbolls-VM?” och ”Vilka tror du vinner Fotbolls-VM?”

I internationella tävlingar brukar man ofta hålla sina grannländer om ryggen. Men stämmer detta i Fotbolls-VM i Qatar?

Vilket lag hejar svenskarna på i Fotbolls-VM?

Inte helt överraskande är det vårt grannland Danmark som toppar listan, med 25 procent av rösterna. Det har ju varit lite av en kontrovers de senaste åren, särskilt i sociala medier, om det är rätt eller inte att heja på ett grannland.

Översikt över vilken som håller med vem under fotbolls-vm

Totalt deltog: 525 svenskar. Undersökningen genomfördes under oktober 2022

Det näst mest populära laget att heja på under Fotbolls-VM är England. Inte förvånande för oss på Betting.se med tanke på det stora intresset som finns för Premier League och Stryktipset.

Bakom Danmark och England är det relativt jämnt mellan stora och topptippade fotbollsnationer som Brasilien, Tyskland och Argentina. Ska Messi äntligen få leda sitt landslag till ett VM-guld? Hur går det för brassarnas superlag? Och tyskarna som alltid är farliga när det är dags för mästerskap.

Något som sticker ut i undersökningen är att populära länder som Spanien och Frankrike får betydligt lägre stöd än övriga nämnda landslag.

Vilka land tror svenskarna vinner Fotbolls-VM?

När det gäller vilket land som står som segrare av Fotbolls-VM i finalen den 18 december visar undersökningen att besökarna på betting.se tror allra mest på Brasilien och Frankrike. Detta är också två av landslagen som har lägst odds på förhand.

Vilket land vinner fotbolls vm - poll

Totalt deltog: 525 svenskar. Undersökningen genomfördes under oktober 2022

Betting.se är en spel- och oddscommunity där både experter och användare delar med sig av speltips, de senaste nyheter och recensioner av oddsbonusar. Här hittar du de senaste nyheterna inom betting och dagliga rekar. Allt är skapat av riktiga spelare med passion för betting.

För mer information, vänligen kontakta

Andreas Norinder, PR-konsult, 56K digital eller Leopold Neurath, Product owner, Raketech här