Annons

Danmark - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Danmark

Hela spelschemat

Hjulmands Danmark bara öser på sedan EM-semifinalen förra året. Tvåa i sin Nations League-grupp bakom Kroatien men framför Frankrike. I VM-kvalet vann man nio raka matcher. Eriksen är tillbaka i truppen efter EM-tragedin och laget består av en mängd spelare som gör det bra i sina klubblag ute i Europa. Christensen har tagit en plats i Barcelonas mittlås, Höjbjerg spelar vecka ut och vecka in i Spurs. Samtidigt som de yngre förmågorna Lindström i Frankfurt och Höjlund i Atalanta är på väg att slå igenom på allvar. Det är ett formstarkt Danmark som går in i VM 2022. I gruppen kommer de att möta Frankrike, Australien och Tunisien.

Odds på Danmark

Se odds på Danmarks chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp D.

Odds: Danmark grupp D VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Danmark: Att vinna grupp D 3,50
Danmark: Att sluta bland de två bästa grupp D 1,35

Danmarks styrkor:

Danmark har en otrolig bredd i urvalet samtidigt som man har en del spelare på en allra högsta nivån. Vilket gör att oavsett skador eller formsvackor så kan man ställa ett slagkraftigt lag på planen. Man spelar med en hög intensitet och är inte rädda att satsa offensivt oavsett vilket lag som man möter.

Lagfoto Danmark

Foto: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Svagheter hos Danmark:

Det finns en position som ser lite svagare ut än de andra, och det är anfallet. Hjulmand ganska ofta på den positionen av anledningen att det inte finns någon spelare som presterar mål på löpande band. Det går bara att spekulera om vad en Zlatan Ibrahimovic i toppen av sin karriär hade kunnat uträtta i detta danska landslag. Eller varför inte vad Haaland hade gjort om han var född lite mer söderut i Norden.

Danmarks väg till VM:

Danskarna pulveriserade allt motstånd i sin kvalgrupp. Nio raka segrar innan man föll i den sista matchen mot Skottland. 30-3 i målskillnad är en otroligt siffra, man smittade alltså tre mål per kvalmatch. Målskyttet var utspritt och ingen spelare gjorde fler än fem mål.

Fakta och VM-historik: Danmark

Många minns danskarna lag under VM 1986 då man tog sig till en åttondelsfinal, men faktum är att landets bästa placering i VM kom 1998 då man tog sig till kvartsfinal, med bröderna Laudrup i spetsen. Peter Schmeichel har flest landskamper med 129 stycken, Rommedahl är tvåa med en färre. Två spelare har gjort 52 mål och delar på förstaplatsen som bäste målskytt: Poul Nielsen och ingen mindre än Jon Dahl Tomasson. Nielsen gjorde dock sina mål på 38 matcher medans Tomasson behövde 112 landskamper för att nå samma målskörd.

Kommentarer

Feedback