Annons

Spanien - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Spanien

Hela spelschemat

Luis Enriques mannar har kommit igång rejält de senaste åren och vunnit de flesta av landskamperna. Tidigare i höstas vann man sin Nations League-grupp framför Portugal. Trupperna är ofta ganska olika och det är svårt att förutse vilka spelare som kommer kallas till VM 2022. Klart är att Busquets är kapten och att även Jordi Alba lär komma med trots bristande speltid i Barcelona. Morata har visat bättre målform i La Roja än i klubblaget, Sarabia är ett annat namn som ofta producerar poäng i landslaget. I sin grupp kommer de att ställas mot Tyskland, Japan och Costa Rica.

Odds på Spanien

Se odds på Spaniens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp E.

Odds: Spanien grupp E VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Spanien: Att vinna grupp E 1,90
Spanien: Att sluta bland de två bästa grupp E 1,07

Spaniens styrkor:

Laget saknar kanske en riktig offensiv stjärna, just nu är det istället Spaniens bredd och lagspel som imponerar. Man är svårslagna och jobbar stenhårt för varandra. Samtidigt som man som vanligt är bollskickliga. I och med att laget inte är för beroende av enskilda spelare så har man ett bra läge att spela de spelare som är i bäst form för stunden.

Jordi Alba - spanska landslaget

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Svagheter hos Spanien:

Enrique har testat en stor mängd spelare till den centrala anfallsposition utan att hitta ett riktigt starkt startalternativ. Inget ont om Morata, men han är inte känd för att vara den skarpaste målskytten. Spanien lider lite av att inte ha en riktig spjutspets som kan ta vara på alla lägen som de andra spelarna skapar med sin spelskicklighet.

Spaniens väg till VM:

Spanien gick en hård kamp i kvalet om förstaplatsen mot Sverige. Sverige hade överläget i början, men Spanien kom tillbaka starkt och vann till slut gruppen med fyra poängs marginal. Bäste målskytt för spanjorerna i kvalet var Ferran torres med fyra baljor, följt av en hel drös spelare med två mål vardera.

Fakta och VM-historik: Spanien

Spanien har en lång VM-historia men man har bara lyckats vinna ett VM 2010. Med klassiska spelare som Iniesta, Xavi, David Villa, Casillas, Xabi Alonso och Sergio Ramos. Just Ramos är den med mest landskamper genom tiderna med 180 kamper. David Villa har fortfarande rekordet för antal gjorda mål med 59 mål på 98 landskamper.

Kommentarer

Feedback