Annons

Frankrike - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Frankrike

Hela spelschemat

Deschamps manskap har haft ett ganska tufft 2022, där de bland annat förlorat två gånger mot Danmark och mot Kroatien i Nations League. Pogba är skadad och missar definitivt VM 2022. Mbappé visar dock fortsatt storform. Samtidigt som spelare som Giroud, Varane och Lloris står för rutin i vad som kan bli en ganska ung och orutinerad fransk VM-trupp. Får se om de klarar favoritskapet när de ställs mot Tunisien, Danmark och Australien under gruppspelet.

Odds på Frankrike

Se odds på Frankrikes chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp D.

Odds: Frankrike grupp D VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Frankrike: Att vinna grupp D 1,47
Frankrike: Att sluta bland de två bästa grupp D 1,06

Frankrikes styrkor:

Vapnet man har i Mbappés snabbhet är det få andra landslag som har. Lägg till att ganska många spelare har erfarenheten från 2018 att vinna ett VM, så får vi ett slutsats där vi inte kan räkna bort landet trots att man dras med många skador. Nkunku är en annan mycket snabb spelare som håller på att slå igenom och han kan bilda en mycket giftig duo med Mbappé. Lägg också till att Benzema är sugen på ett VM, så kan Frankrikes anfall se mycket bra ut i november.

Franska fotbollslandslaget

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Svagheter hos Frankrike:

Som sagt har man ganska stora delar av truppen borta från det senaste VM-guldet och vi ställer oss frågande till om fransmännen kan vara med och slåss om medaljerna utan Pogba och kanske även Kanté på mitten. I den senaste landslagstruppen hade en mittfältare fler än tio landskamper och det var 22-årige Tchouameni med sina fjorton kamper. Landslag utan nödvändig rutin får det oftast svårt att gå riktigt långt under ett VM.

Frankrikes väg till VM:

Frankrike lyckades vinna sin kvalgrupp utan att förlora med 18 poäng på åtta matcher, och fina 18-3 i målskillnad. Dock spelade man oavgjort två gånger mot Ukraina, och släppte in två av sina tre mål där. Bäste målskytt blev inte Mbappe med sina fem mål, utan Griezmann som prickade in sex baljor. Även Benzema noterades för tre mål.

Fakta och VM-historik: Frankrike

Frankrike har sina två VM-guld från 2018 och hemma-VM 1998. Även ett silver från 2006, och två brons från 1958 och 1986. Man har en otroligt mängd av välkända landslagsspelare genom åren som Zidane, Platini, Henry och Fontaine som gjorde 30 mål på 21 landskamper. Flest landskamper har Thuram noterats för med sina 142 kamper, där kan dock Lloris snart gå om, då han skuggar med 139. Bäste målskytt är Henry med 51 mål på 123 landskamper. Han skuggas dock av inte mindre än fyra just nu aktiva spelare: Giroud på 49 mål, Griezmann på 42, Benzema på 37 och Mbappe har redan 28 mål på 59 kamper.

Kommentarer

Feedback