Annons

Tyskland - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Tyskland

Hela spelschemat

Hansi Flicks Die Mannschaft har gått trögt under 2022 och bara vunnit en tävlingsmatch under året. Mot Italien blev det vinst med 5-2 i Nations League. Laget verkar byggas kring Bayern-trion Neuer, Kimmich och Müller. Utöver dessa spelare finns det några andra spännande namn från Bayern att hålla koll på: Musiala, Gnabry och Goretzka. Kan de pricka storformen i VM 2022? I gruppen kommer de att möta Spanien, Japan och Costa Rica.

Odds på Tyskland

Se odds på Tysklands chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp E.

Odds: Tyskland grupp E VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Tyskland: Att vinna grupp E 2,15
Tyskland: Att sluta bland de två bästa grupp E 1,10

Tysklands styrkor:

Stommen av Flicks landslag är från Bayern och det innebär att de spelarna är trygga med varandra och är vana att prestera tillsammans. Bayern är alltjämt ett av Europas bästa klubblag och det är ganska givet att många spelare i landslaget spelar där. 19-årige Musiala är på gång att slå igenom stort och kan bli ett utropstecken under VM 2022.

Spelare i tyska landslaget

Foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Svagheter hos Tyskland:

Bayerninfluenserna i all ära men bakom dessa spelare så känns det lite tunt i den tyska truppen. Havertz får det inte att lossna i Chelsea, Werner försöker hitta formen i Leipzig igen och Reus har hunnit fylla 33 år. Tyskarna kommer ställa en relativt stark elva på planen under VM, men vi är tveksamma på om bredden i truppen är tillräckligt bra för att ta sig långt under VM.

Tysklands väg till VM:

Tyskland hade en relativt enkel kvalgrupp där man inte gjorde någon besviken. Solklar gruppetta med nio vinster på tio matcher. Med den otroliga målskillnaden 36-4. Tre spelare gjorde fem mål vardera och blev bästa målskyttar: Werner, Gnabry och Gündogan.

Fakta och VM-historik: Tyskland

Landet är en gigant i VM-sammanhang med hela fyra VM-guld: 1954, 1974, 1990 och 2014. Utöver gulden har man fyra silver och tre brons. Lothar Matthäus har mest landskamper med 150 stycken. Mest mål har Miroslav Klose gjort med 71 mål på 137 kamper. Tvåa på mållistan är legendariske Gerd “Der Bomber” Muller med otroliga 68 mål på 62 landskamper.

Kommentarer

Feedback