Precis som vid VM 2018 är det SVT och TV4 som delar på sändningsrättigheterna även i Fotbolls-VM 2022, vilket innebär att du kan streama alla VM-matcher live via deras streamingtjänster SVT Play och C More. Läs mer om live-streaming av fotbolls-VM här.

Det står klart sedan ett tag att det är SVT och TV4 som kommer att sända Fotbolls-VM 2022. Avtalet innebär att C More och SVT Play är de enda två streamingtjänsterna som kommer att direktsända alla VM-matcher med svensk kommentator.

Finalen kommer att sändas på TV4 söndagen den 18 december då matchen kickar igång 16:00. Om du vill följa vårat grannland under mästerskapet är det SVT som gäller för den första matchen mot Tunisien, tisdagen den 22 november, 14:00. I deras andra gruppspelsmatch är det Frankrike som väntar och den följer du via TV4, lördag 26 november, 17:00. I det sista gruppspelsmötet ställs de mot Australien. För att inte missa den gäller det att ratta in SVT, onsdag den 30 november, 16:00.

Några andra toppmatcher från gruppspelet du borde hålla koll på är Brasilien – Serbien, torsdag 24 november, 20:00, Spanien – Tyskland, söndag 27 november, 20:00, Portugal – Uruguay, måndag 28 november, 20:00, Wales – England, tisdag 29 november, 20:00 och Kroatien – Belgien, torsdag 1 december, 16:00.

Även om de flesta stormatcher sänds runt 20:00 är det såklart vissa som kommer att starta tidigare under veckodagarna när du är på jobbet. Det kan vara läge att kolla med din arbetsgivare om det är möjligt att live streama VM matcherna under arbetstid för att missa så lite som möjligt av fotbollsfesten.

I våran TV-Tablå kan du hålla dig uppdaterad med alla de senaste VM-matcherna.

Live stream VM 2022: Så här ser du VM i Qatar

För att se fotbolls-VM 2022 direktsänt behöver du en prenumeration på C More då ett abonnemang krävs för att streama matcherna live. Här bör du vara medveten om att det billigaste paketet inte ger tillgång till direktsändningar till de matcher som du live streamar via C More, vilket du behöver för att kunna streama VM i Qatar live.

För att kunna streama alla VM-matcher 2022 behöver du därför abonnemanget "Plus", som kostar 299 SEK per månad med reklam. Du kan också välja Premium Plus-paketet för 499 kr/mån, då kan du se alla matcherna under Fotbolls-VM 2022 utan reklamavbrott plus att du får tillgång till ännu mera sport.

Portugal fans

Foto: MUSTAFA ABUMUNES / AFP

Gå till C More genom att klicka på knappen nedan så kan du köpa det streamingpaket du vill ha. När du har gjort det är du redo att titta på VM. Du kan titta på antingen din telefon, surfplatta, tv, via Chromecast eller på din dator.

TILL CMORE

Via SVT Play kan du som sagt se de matcher som SVT har rättigheterna till och den tjänsten betalar du inget extra för.

Tänk på att spelbolagen inte direktsänder VM-matcher, även om de har ett bra utbud med alternativ för direktsändning, men världsmästerskapet i fotboll är inte ett av dem.

VM startar den 20 november med öppningsmatchen mellan Qatar och Ecuador, och Danmark spelar som sagt sin första match några dagar senare, den 22 november mot Tunisien klockan 14.00.

Så streamar du Fotbolls-VM 2022 gratis

Under Qatar-VM 2022 kan du få tillgång till 32 matcher att se via din tv eller live streama gratis. Det är SVT:s utbud som du kan se utan någon extra kostnad. Det enda som krävs är att du befinner dig inom Sveriges gränser.

Såhär gör du för att se Qatar-VM 2022 gratis

  1. Till SVT Play
  2. Välj “Kanaler”
  3. Nu har du hela tv-tablån framför dig.

FAQ

Få svar på de vanligast ställda frågorna om fotbolls vm live stream.

🔎 Vilken svensk streamingtjänst visar Fotbolls-VM 2022?

Du kan livestreama VM 2022 i Qatar på SVT Play och C More.

🔎Kan jag livestreama VM 2022 gratis?

För att streama VM måste du ha rätt abonnemang hos C More. Du kan streama världsmästerskapet utan kostnad på SVT Play så länge du befinner dig inom Sveriges gränser.

🔎Vilka möter Danmark i VM 2022?

Det danska laget kommer i gruppspelet att ställas mot:

22 november kl. 14:00 Danmark - Tunisien (Al Rayyan)

26 november kl. 17:00 Danmark - Frankrike (Doha)

30 november kl. 16.00 Danmark - Australien (Al Wakrah)

Vill du hellre följa ett annat landslag kan du se vårat Fotbolls–VM 2022 spelschema.