Reklam

Tenerife - Sporting Gijón: Över 2,5 Mål

Matchcenter
18 maj 2018 at 21:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
Heliodoro Rodriguez Lopez
18 maj 2018 at 15:02 (Uppdaterad 18 maj 2018 at 22:50) 18/05
36
0
Chans (över-under): 55-45%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss:
Betser Spela nu hos Betser
En match från spanska andraligan under fredagen och det är en mycket viktig sådan där Tenerife tar emot Sporting Gijon på Heliodoro Rodriguez Lopez. Hemmalaget är piskade att vinna och det borde ge oss en öppen matchbild med ett gäng mål.

Tenerife hade bra häng på en playoff-plats men har rasat ner till en 11:e plats i tabellen efter endast två inspelade poäng på de fem senaste matcherna. I nuläget hela sju pinnar upp till Numancia på sista playoff-plats och det innebär att förutsättningarna är väldigt enkla inför kvällens match - det är endast seger som gäller. För att det ska bli playoff måste nu Tenerife vinna de tre sista matcherna och samtidigt ha en del flyt med övriga resultat, annars är säsongen över. Det borde innebära ett väldigt offensivt hemmalag i dagens match och framåt i planen finns det inte allt för mycket att klaga på. 55 strutar framåt är en hygglig siffra och laget snittar nästan två gjorda mål per match hemma på Heliodoro. Defensivt inte alls lika starka och det är en defensiv som de måste blotta här i jakten på tre pinnar. Inga nya avbräck hos hemmalaget som kan ställa en stark elva på planen.

Sporting Gijon har siktet inställt på en återkomst till La Liga och de har mer eller mindre säkrat en plats i kommande playoff. Men det är faktiskt så att de även har chans på en direktplats till La Liga fortfarande, med endast fyra poäng upp till Huesca. Nio poäng kvar att spela om så givetvis är det ett Sporting Gijon som är väldigt intresserade av full pott i afton, något annat bör inte vara av intresse. Formen är dock inte den bästa och framförallt försvarsspelet har varit en svaghet den senaste tiden. Att de förlorar mot Zaragoza (1-2) är inte mycket att snacka om men tre insläppta mot bottenlaget Barcelona B (2-3) är inte bra. Det lär inte vara något större fokus på det defensiva idag heller och då borde vi få se en underhållande match. Inga större avbräck hos gästerna men tränare Baraja får följa matchen från läktaren efter en avstängning.

Talar för spelet:

  • Tenerife har varken råd med en förlust eller ett oavgjort resultat här. Det är endast seger som gäller och det borde öppna för ett offensivt hemmalag.
  • Även gästerna måste chansa lite framåt om de ska kunna utmana Rayo och Huesca om en direktplats till La Liga. De kommer inte nöja sig med en poäng.
  • Hemmalaget får tillbaka Bryan Acosta från avstängning och det är en viktig kugge för det offensiva spelet.

/[email protected]

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback