advert

Stuttgart - Greuther Fürth

3 oktober 2016 at 11:14 - Fotboll, Tyskland - 2. Bundesliga
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Denna måndag kliver vi ner en divison, närmare bestämt till Bundesliga 2. Det är dags för sista matchen i omgång 8 och det är mötet mellan Stuttgart och Greuther Fürth. Hemmalaget är alldeles för stora favoriter här!

Stuttgart åkte ur Bundesliga förra säsongen, det hade man inte riktigt räknat med på grund av den truppen man hade då. Det var många ordinarie spelare som försvann när man åkte ur högstaligan, det är alltså väldigt många nya ansikten i år och inte riktigt lika bra spelare. Iallafall på pappret. Man parkerar på en 6:e plats i ligan och har samlat ihop 13 poäng hittills. Vid vinst här tar man sig även upp till topp 3, inte alls så pjåkigt. Men spelet har hackat, efter de fyra inledande matcherna hoppade Lukuhay av tränarjobbet p.g.a bråk med ledningen i Stuttgart.

Man fick lov att anställa en ny tränare och Hannes Wolf var den som fick jobbet. Han har hittills inte fått känna på hur det är att förlora men han har inte heller vart nöjd med spelet. Han har ändrat spelsystem och spelare till varje match. Till den här matchen blir det inte lättare för han, när fyra tilltänkta startspelare är borta. Offensivt är Asano, Terodde och Werner borta p.g.a skador och landslagsuppdrag. Defensivt är Klein borta p.g.a landslagsuppdrag. Forwarden Terodde är absolut det största avbräcket, han har hittills gjort 2 mål och bakom honom ser det väldigt tunt ut eftersom att första valet Ginczek är långtidsskadad. Det är även ett stort minus att Asano är borta, han har fått chansen i de senaste matcherna och gjort det bra på sin kant. Defensivt har man även små problem, mittlåset med Baumgartl och Sunjic hänger inte riktigt med emellanåt. Sedan är Baumgartl bara 20 år och alltför oerfaren.

Greuther Fürth är placerade på 8:e plats i ligan på 11 inspelade poäng, vid vinst här tar man sig alltså förbi Stuttgart. Har ett trupp som bör hålla för en placering på övre halvan av tabellen, det är dock ett lag som blandar och ger. Man har åkt på två smällar i år, det är mot Hannover (3-1) och Wurzburger Kickers (3-0). I båda dessa matcher har man släppt in ett tidigt mål och fått lov att gå framåt hårdare för en reducering. Man trivs bäst med att ligga i försvar och ta vara på kontringsmöjligheter. I de andra fem matcher som man har tagit poäng i har man alltid gjort det första målet. I senaste matchen mot Sandhausen (1-1) borde man ha vunnit, men Sandhausen lyckades kvittera på tilläggstid.

Till dagens match får man klara sig utan mittfältaren Gjasula.

Jag tycker att Stuttgart är för stora favoriter med tanke på att man saknar fyra ordinarie spelare plus att man inte alls har ett speciellt bra spel. Gör Greuther Fürth första målet blir man svåra att knäcka. Jag testar en insats under medel på Fürth och insatsen tillbaka vid kryss och det gör jag hos Mobilbet.

 
  • Bra mobilversion
  • Generösa kampanjer
  • Enkla betalningar
Feedback