Reklam

Stoke - Swansea

31 oktober 2016 at 22:00 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Bob Bradley jagar sin första seger som tränare för Swansea. Men kan han vinna en kall, måndagskväll i Stoke? Det är frågan när Stoke City tar emot Swansea hemma på Britannia Stadium för att avsluta Premier Leagues 10:e omgång.

Stoke är känt för rusk, regn och ett hårt brunkande fotbollslag. Men the times they are a-changin´ som våra käre nobellprisvinnare sjöng. Måndagens väderleksrapport utlovar sol och Stoke har faktiskt spelat en offensiv och trevlig fotboll på senaste.

Stoke går in i denna matchen med bra form. Laget är obesegrade i de 4 senaste matcherna där 8 poäng plockats in. De senaste 2 matcherna har laget kunnat mönstra samma startelva vilket inneburit 2 segrar. Senaste matchen vann man mot Hull med 2-0 på bortaplan efter 2 fina mål av Shaqiri som är i storform.

Defensivt ser laget ut att ha hittat balansen där Shawcross och Indi spelat ihop sig väl i mittlåset. Laget har bara släppt in 1 mål på de 3 senaste matcherna och det var i den svåra bortamatchen mot Manchester United. Cameron och Whelan har opererat väl tillsammans på mittfältet men till denna matchen är Cameron osäker då han har problem med sitt knä. Även högerbacken Bardsley är osäker till denna matchen. Skadade sedan tidigare är Butland, Johnson, Ireland och Affelay.

Butlands ersättare i mål, Grant som är inlånad från Derby ser stabil ut och har nu hållit nollan 2 matcher i rad. Offensivt ser det allt bättre ut men Bony behöver få igång sitt målskytte för att laget ska kunna lyfta ytterligare i tabellen. Även om han stundtals ser bra ut i matcherna så har han inte gjort mål på 23 matcher. Flest mål har Allen gjort (4 st) hittills och det blir en speciell match för honom då han kliver ut mot sitt forna lag.

Hemma på Britannia Stadium är Stoke starka med publiken i ryggen. Laget har fin form och kan mönstra samma elva eller möjligtvis tvingas till någon ändring sedan senaste matchen. Förvänta er ett lag med självförtroende som tar tag i matchen från start.

På besök kommer Swansea som redan hunnit med att byta tränare den här säsongen. Bob Bradley tog över efter att Guidolin som räddade kvar laget i Premier League fick sparken i början av månaden. I sin första match förlorade Bradley med 3-2 mot Arsenal borta. Senast blev det 0-0 hemma mot Watford. Bradley satsade på en ung backlinje och på pappret en mer offensiv uppställning än vad Swansea tidigare visat. Laget ser dock inte ihopspelat ut ännu.

Swansea placerar sig på en blygsam 19:e plats i Premier League med endast 5 inspelade poäng. 1 poäng på de 5 senaste matcherna. Det stora problemet har varit målskyttet, laget har bara mäktat med 8 mål, näst sämst i hela ligan. Ansvaret vilar på resliga forwaden Bastón som bara gjort ett ligamål och förhoppningar finns även att ännu större Llorente ska kunna peta in några bollar. En fin offensiv injektion har den gamla Östersundsliraren Barrow varit i de senaste matcherna.

Till matchen är viktige Montero osäker och Dyer är skadad sedan tidigare.

Stoke är ett mer ihopspelt lag, har fin form och är starka hemma på Britannia. Swansea har dålig form, ny tränare och är traditionellt dåliga på bortaplan.

Jag spelar Stoke att vinna till 2,09 hos Nordicbet med 6/10 units.
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback