advert

Sevilla Atletico - Almeria

13 november 2016 at 17:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
7 apr 2017 at 15:00 07/04


Ynglingarna i Sevilla Atletico tar under söndagen emot ett betydligt mer rutinerat Almeria hemma på Ramon Sanchez Pizjuan i ett Andalusiskt derby. Hemmalaget saknar väldigt många försvarsspelare inför den här matchen och det tycker jag öppnar för ett målkalas!

Sevilla Atletico är alltså b-laget till Sevilla och som nykomlingar i Segundan har man gjort det otroligt bra så här långt med en tredjeplats och 20 inspelade poäng. Nu blev det förlust i bortamatchen mot Valladolid (0-2) senast men innan det hade laget fyra raka segrar på kontot. Det är på hemmaplan man tagit merparten av sina poäng och som förväntat av unga spelare så brukar det vara fokus på anfallsspelet och mycket fart över hela planen, vilket det säkerligen även blir här när det vankas derby. Jag har sett stora delar av de två senaste hemmamatcherna mot Elche (2-0) samt Zaragoza (2-1) och statistiken jag såg på förhand stämde verkligen överens med matchbilden, för det haglade chanser åt båda håll. Defensivt har man ändå hållit ihop det bra på hemmaplan men med de avbräck man dras med inför den här matchen så tror jag det blir tufft att hålla nollan intakt.

Hos hemmalaget stryker vi nämligen Ondoa, Diego González, Bernardo, Pozo, Vukcevic, Boutobba och Álex Muñoz till dagens match. En lista som innehåller hela fyra försvarare, bland annat mittbacksparet Bernardo/Diego som spelat tillsammans de sju senaste matcherna då laget gått riktigt bra. Stora frågetecken i det defensiva med andra ord samtidigt som man inte har några avbräck framåt!
Almeria var ytterst nära att ramla ur Segundan förra säsongen och har inte inlett den här säsongen speciellt bättre med en 20:e plats och 14 inspelade poäng. Nu ska vi återigen nämna att den här ligan är otroligt jämn så här långt, men det gäller att välja vilken väg man vill gå nu. Almeria har en trupp för den övre halvan och även fast Sevilla Atletico är ett topplag just nu så tror jag att man reser den korta biten till Sanchez Pizjuan för att hämta tre poäng och inte nöja sig med ett oavgjort resultat. Almeria har även bra resultat i ryggen då man plockat två segrar på de tre senaste omgångarna och verkligen fått igång målskyttet med sju fullträffar på dessa tre matcher. Man har två väldigt intressanta herrar i Puertas (4 mål) och Quique (6 mål) framåt som verkligen presterat hittills. Men det offensiva spelar mindre roll när inte defensiven håller samma klass och det har den inte gjort hos Almeria hittills, speciellt inte på bortaplan. Almeria har nämligen släppt in 13 av sina 18 mål på just bortaplan och det blir ett snitt på strax över två insläppta per bortamatch.
Hos gästerna stryker vi Azeez, Corona, Jonathan Zongo, Isidoro och Iago Díaz från matchtruppen. Enda lilla offensiva avbräcket bland dessa namn anser jag att Azeez är, som gjort två mål hittills denna säsong och har bra fart i benen. Men samtidigt har man gjort sju mål på tre matcher utan honom så det finns ett fint självförtroende i det offensiva för dagen.
Det brukar bli bra fart på läktaren när Sevilla Atletico spelar hemma och när det nu vankas ett litet derby så tror jag knappast på någon defensiv fotboll. Hemmalaget kommer ånga på framåt i vanlig stil och med de defensiva avbräck man har inför match så tror jag även att gästerna bidrar till överspelet. Det här spelet känns riktigt bra så vi trycker in en tyngre insats på över 2,5 mål till oddset 2,10 hos Expekt.

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback