Reklam

Real Betis - Espanyol

30 oktober 2016 at 19:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 07/04
La Liga bjuder på fina matcher under söndagen och jag tycker vi har två riktigt bra spel att kika närmare på. Vi inleder på Benito Villamarin dit krislaget Espanyol tagit sig för att möta Real Betis. Gästernas tränare Quique Sánchez Flores är otroligt pressad för dagen och måste kliva på för seger här. Det tror jag innebär en öppen match som bjuder på en del mål.

Real Betis tog en viktig seger i senaste omgången borta mot Osasuna (2-1) och studsade upp från trakterna kring nedflyttningsstrecket till en 12:e plats i tabellen. Det dröjde fram till övertid innan Gutierrez pangade in segermålet men sett till 90 minuter fotboll var de grönvita det bättre laget och man förtjänade faktiskt en seger. Tränare Poyet kan andas ut lite med andra ord men han är ganska ifrågasatt och med tanke på hur jämnt det är i tabellen så gäller det att plocka fler segrar på raken nu, speciellt mot det här motståndet. Dessutom blev man ordentligt utspelade i senaste hemmamatchen mot Real Madrid (1-6) så jag tror att laget är rejält revanschsugna här inför de trogna fansen. Offensivt tycker jag det finns ordentlig kvalité i Betis trots att de inte öst in mål den här säsongen, det visar inte minst förra matchen då spelare som Alegria och Ruben Castro fick nöta bänk stora delar av matchen. Defensivt ser det sämre ut då 19 insläppta mål är en siffra som endast jumbon Granada kan slå.

Hos Betis saknas försvarsspelarna Durmisi samt Donk som går skadade. Förutom dessa stryker vi även anfallaren Musonda. Utan tvekan störst avbräck i det defensiva här!

Espanyol öppnade plånboken inför den här säsongen och värvade in flertalet namnkunniga herrar som skulle ta laget upp till en plats på den övre halvan av tabellen. Men verkligheten har blivit något helt annat. Laget parkerar på en 17:e plats i nuläget och det är faktiskt bara målskillnad som skiljer laget åt från Deportivo på en nedflyttningsplats. Poäng i fyra av de fem senaste omgångarna men trots detta kan ingen påstå att formen är särskilt bra. Låg under med hela 3-0 in till halvtidsvilan hemma mot Eibar senast och i det läget var det nog många som var säkra på att Quique Sánchez Flores hade gjort sitt i klubben. Men underläget åts upp bit för bit och även fast Espanyol spelade med 10 man i slutskedet av matchen så kunde Baptistao kvittera på en kontring i slutsekunderna. Det räddade Sánchez Flores för stunden men jag är övertygad om att fansen vill se att han går för tre poäng här. Offensivt gillar jag Espanyol och man är faktiskt som bäst på bortaplan med sitt kontringsspel, men det defensiva sätter jag stora frågetecken för där en spelare som Demichelis var rent bedrövlig senast.

Hos gästerna sätter vi frågetecken för backen Duarte samt anfallaren Alvaro Vazquez. Största avbräcket där är utan tvekan Duarte som är en tilltänkt startspelare i backlinjen och som behövs i ett virrigt Espanyol.

Två lag som är i behov av en trepoängare och framför allt Espanyol där Quique Sánchez Flores nog kan tacka för sig om det inte blir vinst. Det tror jag kommer öppna upp den här matchen och får vi en liknande matchbild som senast lagen spelade match så tror jag helt klart vi kliver över 2,5 mål här. En tyngre insats på spelet och vi får oddset 2.14 hos Unibet.

/[email protected]
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback