Reklam

Mariestad - Västerås: 2

8 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
7 mar 2018 at 12:08 (Uppdaterad 9 mar 2018 at 07:10) 07/03
105
0

Playoff mot hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 43-57%
Spelvärde: 109,44%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-1
Betsson Spela nu hos Betsson
Västerås valde att få möta Mariestad i den andra playoffomgången och det kommer garanterat bli en tuff match. Jag är dock inne på att favoriterna gjorda ”rätt” val och man tar detta i två raka matcher. Det blir inte lätt, men man bör lösa det.

Västerås vann grundserien ganska enkelt i höstas och var tillsammans med Piteå de stora favoriterna till att vinna den norra allettan. Båda lagen gick bra, men fick se sig besegrade av överraskningslaget Borlänge som helt enkelt chockade de flesta. Jag är dock trots Borlänges succé inne på att både Västerås och Piteå är starkare som lag och kommer lyckas bättre i en eventuell kvalserie. Västerås är enligt mig ett bättre lag än Mariestad och det tycker jag att man visat under hela säsongen. Man har varit stabila under hela grundserien, men även under allettan trots att det såklart blivit klart tuffare matcher/resor. Jag tycker att man bör ha bra chans trots att man är på resande fot. Västerås har varit bra såväl borta som hemma så ser heller inte något speciellt negativt med det. Som helhet känns Västerås stabilare som lag och det blir avgörande. Conny Strömberg har nu fått några extra veckors träning och bör ha kommit in i det mer än när han blev inkastad i hetluften direkt. Kommer garanterat bli en förstärkning. Det kommer att bli tight, men man bör kunna avfärda dem i två raka matcher.

Talar för spelet

• Västerås defensiv har kanske varit den bästa i hela hockeyettan den här säsongen. Man har en djup försvarslinje med många tunga pjäser och är det lag som kanske haft minst dippar under säsongen. Framförallt i jämförelse mot Mariestad. Man släppte in klart minst mål i både grundserie och allettan.

• Marcus Dahlbom hör såklart lite till punkten ovan, men han har varit otroligt bra under hela året. Han vann målvaktsligan i grundserien och kom tvåa i allettan efter Borlänges Hellgren Smed. Sandberg i Mariestad har varit duktig, men liten fördel för den store Dahlbom helt klart. 

• Fyra möten den här säsongen och fyra raka tre poängare mot Mariestad för Västerås. Det om något borde väl ändå säga nånting om lagen.

• Mariestad hade tre spelare som klev av i lördags med skador. Erik Olsson, Oskar Olsson och William Pethrus är frågetecken inför första matchen och klart kännbara avbräck om de skulle saknas.

Talar emot spelet

• Är det någonstans Mariestad brukar vara bra så är det på hemmaplan. Visst, Västerås har varit solida oavsett hemma- eller bortaplan, men inget snack om saken att Mariestad är starkare hemma än på resande fot.

• Mariestads offensiv har varit imponerande bra under en tid nu. Eddie Davidsson har ett förflutet i Västerås och vill säkert göra liver surt för sin gamla klubb. Även Douglas Lögdal är en tillgång som kan sänka många lag.

Jag tror det här kommer bli tighta matcher, men att Västerås av ren grundstyrka och en stark defensiv kommer avgöra det här i två matcher. Därför testas Västerås inklusive övertid/straffar till oddset 1.92 hos betsson

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback