advert

Malaga - Sociedad

16 januari 2017 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04
Fin måndagsmatch från La Liga där vi beger oss mot den spanska solkusten för att kika till Malaga - Sociedad. Det brukar bli högt tempo och många mål på La Rosaleda och jag ser ingen anledning till att tro annat idag.

Malaga har stått för en godkänd säsong så här långt då laget placerar sig på en 13:e plats i tabellen med 21 inspelade poäng. Nu är inte formen på topp då laget kommer in här med två raka förluster på kontot men bortamatcher mot Sevilla (1-4) och Celta Vigo (1-3) är inga enkla uppgifter. Dessutom är Malaga klart mycket bättre på hemmaplan med facit 5-2-1 denna säsong tillsammans med en målskillnad på 17-11. Det brukar handla om offensiv fotboll på La Rosaleda och även fast man sällan håller tätt så hittar man en väg att vinna med sin fina offensiv. Man inledde säsongen med två relativt målsnåla matcher mot Osasuna (1-1) och Villarreal (0-2) men efter detta har 6 av de 7 senaste matcherna på La Rosaleda klivit över 2,5 mål. Enda målsnåla på slutet var mot Granada (1-1) och att inte den klev över var helt otroligt.

Kikar vi till skadeläget hos hemmalaget så saknar man Keko, Ricca, Torres, Kuzmanovic och Charles som alla går skadade. Vidare så finns inte heller En-Nesyri eller Kone med på grund av landslagsuppdrag. En lång skadelista men i ärlighetens namn så är det inte många avbräck bland dessa.
Sociedad har stått för en riktigt fin säsong så här långt då laget placerar sig på en 6:e plats i tabellen med 29 inspelade poäng. Nu flåsar flera lag i nacken på La Real men jag är övertygad om att man har sikte på den sista CL-platsen, där Atletico just nu placerar sig fem poäng framför. Sociedad åker med andra ord till La Rosaleda för att hämta tre poäng och ingenting annat. Formen har varit helt ok på slutet men de två bottennappen mot Deportivo (1-5) och nu senast Sevilla (0-4) är lite oroande. Laget är väldigt beroende av att man har ett fungerande passningsspel annars kan det lätt bli så att man tappar boll på fel ställen och blir straffade. Samtidigt så kan man få otroligt fina lägen på just bortaplan när man spelar sig ur pressade lägen och skaffar sig ett övertag. Malaga kommer kliva högt så där tror jag att nyckeln ligger för gästerna.
Hos Sociedad stryker vi Martinez, Vela, Gonzalez, Bergara, Zaldua och Agirretxe som samtliga går skadade. Carlos Vela är ett avbräck framåt men samtidigt så tycker jag att det finns lämpliga ersättare där. Värre är det defensivt då både Martinez och Zaldua håller till på högerbacken. Även Gonzalez har fått en del speltid på mittbacken.

Det brukar som sagt svänga bra på La Rosaleda och den matchbilden tror jag även på idag. Vi pillar in en insats strax över medel på minst tre mål i matchen och vi gör det till fina 2.06 hos Unibet.

/[email protected]
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback