Reklam

Leicester City - Newcastle United

14 mars 2016 at 13:49 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Leicester tar emot nedflyttningshotade Newcastle United på måndag kväll. Leicester som fortfarande leder Premier League kommer göra allt för att uppnå sin dröm. Tottenham vann sin match igår mot Aston Villa vilket innebär att man bara är två poäng bakom Leicester men en match mindre spelad. Så oavsett hur det går ikväll så är Leicester fortfarande serieledare. Men Tottenham har +8 bättre i målskillnad och därför kommer man göra allt för att behålla fem poängledningen man hade innan. Newcastle har 24 poäng och det är bara 1 poäng upp till Sunderland som är precis ovanför nedflyttningsstrecket. Man har dessutom spelat en match mindre och bottenstriden är långt ifrån avgjord. Swansea City på 16 plats med 33 poäng har åtta poäng mer än Sunderland och kommer förmodligen att säkra kontraktet snart.

Leicesters 1-0 vinst borta mot Watford förra helgen efter ett snyggt mål av Riyad Mahrez. Samtidigt som Tottenham tappade poäng mot Arsenal vilket innebar att Leicester har skaffat sig ett kanonläge. Det är den 30 omgången som ska spelas och efter det är det bara 8 matcher kvar och ligaguldet känns inte alls omöjligt längre. Ranieri kommer förmodligen inte att göra så stora ändringar från Watford matchen. Håll ett extra öga på Mahrez som verkar ha kommit igång igen på riktigt. Han har stått för 15 mål och elva assist i ligan såhär långt och frågan är om Leicester kan hålla kvar sin guldklimp till nästa år.

I Newcastle är inte allt lika lugnt som det är hos Leicester. Klubben sparkade McClaren och har anställt Rafael Benitez. Benitez kommer från senast Real Madrid där om man ser till resultaten så fanns det inget att klaga på. Men 4-0 mot Barcelona och missnöjda spelare såg till att han fick lämna. Det kommer bli intressant att följa spanjoren som brukar annars bara träna topplag som tävlar om titlar. Nu är han i bottenstriden och i sin presskonferens verkade vara hoppfull. Han får klara sig utan Townsend och Tiote som är skadade men lär komma tillbaka snart. Annars så har Newcastle förlorat båda sina senaste matcher mot Bournemouth och Stoke. Benitez tog över laget i ett pressat läge och klarar han av att lyfta klubben kommer han verkligen fixa till sitt rykte. Men åker de ner kan man inte skylla på honom men det blir tufft att skaffa nya jobb med två misslyckade sejourer bakom sig.

Leicester kommer köra precis som man alltid gör, snabba kontringar och försöka ställa till det för Newcastle med hjälp av Mahrez. Benitez i Real visade tydligt vad han ville ha. Ett kontrollerat försvarsspel där hela laget jobbar hem. Det var just det som kanske fick Ronaldo och Co. att inte gilla honom. Bet365 håller Leicester som klara favoriter med oddset 1.57. Det kommer bli tuffare att förutse matchen med tanke på att Benitez har precis kommit till laget och vi vet inte vad han kommer göra. Jag har dock svårt att se Benitez göra den skillnaden på laget och tipsar därför att spela på Leicester vinst och hållen nolla.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback