Reklam

Las Palmas - Eibar

5 november 2016 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:00 07/04


Lördagens sena match från La Liga är en riktig höjdare i mina ögon där Las Palmas gästas av Eibar hemma på Gran Canaria. Hemmalaget har en väldigt giftig offensiv och jag är övertygad om att man sätter dit minst två bollar på ett Eibar som sällan håller tätt. Hög insats på spelet!

Las Palmas har imponerat stort på mig den här säsongen trots att man placerar sig på en blygsam 10:e plats i La Liga efter lika många omgångar. Kikar vi till formraden den senaste tiden så ser det inte särskilt bra ut med fyra poäng på de fem senaste omgångarna, men jag tycker att detta är grovt missvisande då det inte alls speglar insatserna som laget stått för. Bra insats hemma mot Real Madrid (2-2), skada på Viera mot Osasuna (2-2), dominerade mot Espanyol (0-0), föll på övertid borta mot Villarreal (1-2) och nu senast så var man riktigt bra och förtjänade en seger hemma mot Celta Vigo (3-3). Det var en galen match på Gran Canaria där Celta Vigo var äckligt effektiva och hade en 3-0 ledning redan efter 21 minuter spelade, men Las Palmas tuggade på som en maskin och åt upp försprånget i andra halvlek. Det såg riktigt bra ut offensivt och det gör det oftast på hemmaplan, där man känner till underlaget till fullo och kan använda sig av ett mycket fint passningsspel på bästa sätt.

Skadeläget ser riktigt bra ut hos hemmalaget då tränare Quique Setien haft samtliga spelare tillgängliga på träningarna i veckan. Försvararen Aythami klev av en träning på grund av sjukdomskänsla men sägs vara redo för spel på lördag. Hur som haver så påverkar han inte detta spel.

Eibar trodde jag skulle harva i botten redan från omgång ett denna säsong men vi kan ju lugnt säga att laget överraskat mig med en 8:e plats i tabellen efter 10 spelade omgångar. Kommer närmast från en riktigt bra insats på hemmaplan mot Villarreal där man vände ett 0-1 underläge till vinst med 2-1 under matchens sista 10 minuter. Jag såg den matchen och även fast Eibar spelade med en otrolig fart över hela planen så tycker jag samtidigt att den gula ubåten inte alls kom upp i normal nivå, så jag drar inte allt för stora växlar på den vinsten. Kikar vi på det defensiva hos gästerna så har man släppt in 14 mål den här säsongen och merparten av dessa mål har man släppt in på resande fot, nämligen nio stycken. Nu höll man stången mot Real Madrid på bortaplan men inte heller det drar jag några växlar på, för marängerna var verkligen inte bra i det mötet. I övrigt har man släppt in minst två mål mot både Deportivo (1-2), Malaga (1-2) och Espanyol (3-3) på resande fot.

Inga skadebekymmer hos gästerna som reser till Gran Canaria med en 23-manna trupp. Tränare José Luis Mendilibar kan därmed sätta starkaste elva på planen och jag tror man kommer försöka sätta en hög press på hemmalaget här. Men Las Palmas är otroligt skickliga på att spela sig ur den här typen av press och där tror jag Eibar kan få stora bekymmer.
Las Palmas stod för en stark upphämtning mot Celta Vigo senast och har nu kunnat ladda inför denna match hela veckan på hemmaplan, vilket jag ser som en stor fördel. Eibar har inte imponerat på resande fot och står nu inför en väldigt lång och väldigt tuff bortamatch. Las Palmas över 1,5 mål spelas och den spelas med en tung insats till 1.85 hos Expekt!

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback