Reklam
28 mars 2021 at 20:45 - Fotboll, VM
Fadil Vokrri Stadium    Tamás Bognár
26 mar 2021 at 10:59 (Uppdaterad 28 mar 2021 at 22:37) 26/03
32
0
Chans (1-X-2): 20-10-70%
Spelvärde: 119,00%
Lägsta spelbara odds: 1,43
Units: 8/10
Hit/Miss: 0-3
Casumo Spela nu hos Casumo

Sverige fick med nöd och näppe med sig tre poäng efter matchen mot Georgien men det blev inte den bejublade comebacken för Zlatan Ibrahimovic som vi hoppats på. Visst gjorde Zlatan en assist till matchens enda mål men det svenska spelet var under all kritik. Nu behövs det en bättre insats när Sverige åker till Pristina för att spela bortamatch mot Kosovo. Annars blir det svårt att få med sig tre poäng från mötet.

Hur ställer Janne upp i försvaret?

Att reservmålvakten Kristoffer Nordfeldt skulle bli stor hjälte i matchen hade nog inte många förväntat sig men det är exakt vad som blev fallet. Med tanke på Robin Olsens skavanker den senaste tiden är det inte förvånande om Nordfeldt står mellan stolparna även under söndagens match.

Försvaret mot Georgien imponerade inte även om det största problemet var på det centrala mittfältet. Det känns inte som att Janne ändrar om i backlinjen inför Kosovo utan Lustig, Helander, Lindelöf och Augustinsson bör få fortsatt förtroende.

Läs också: Odds på EM 2020

Offensiven är mer oviss

Det pratades om Sverige bästa offensiv på många år inför matchen men det fick vi inte se mycket av. På det centrala mittfältet kämpade Sebastian Larsson visserligen men Kristoffer Olsson gjorde sin sämsta landskamp någonsin. Ekdahl vilades, blev inbytt i andra halvlek men klev av tre minuter senare efter en skada. Öppnar det upp för Svanberg eller Cajuste? Mattias Svanberg har en strålande säsong i Bologna bakom sig och det hade varit spännande att se honom på det centrala mittfältet. Eller fortsätter Janne med Olsson och Larsson mot Kosovo också?

Emil Forsberg vilades också men kom in och blev en injektion. Han kommer garanterat starta mot Kosovo. Blir det Viktor Claesson eller Dejan Kulusevski på andra kanten? Eller flyttas Dejan upp i anfallet om Janne börjar med Zlatan på bänken? Att Alexander Isak startar känns givet då hans löpvilja var en av få positiva delar med matchen mot Georgien. Men håller Zlatan för två matcher på tre dagar eller kommer en formsvag Robin Quaison med sin nya Scooter-frisyr att få chansen?

Speltips Sverige vs Kosovo

Även om det inte var mycket som stämde mot Georgien tror vi att det svenska laget presterar bättre mot Kosovo. Sverige har ett betydligt bättre lag än Kosovo men behöver täcka centralt och inte släppa till så många kontringar. Ett mer effektivt Georgien eller en sämre svensk målvakt hade inneburit att fiaskot varit ett faktum. Men nu har Janne och grabbarna två dagar på sig att spika igen luckorna och se till att det inte blir samma hål centralt i plan.

Vi tror att Sverige lyckas vinna matchen mot Kosovo och spelar därför Sverige som segrare.

Missa inte våra andra speltips här!

  • Nya med sportbok
  • Smidig i mobilen
  • Stort oddsutbud

Kommentarer

Feedback