advert

Hamburg - Borussia Dortmund

5 november 2016 at 16:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
 Vi riktar blickarna mot Volkparkstadion denna lördag. Bottenlaget Hamburg gästas av Borussia Dortmund. Hamburgs form är fruktansvärt dålig och dem kommer få det svårt att ta poäng i den här matchen.

Hamburg ligger på sista plats i Bundesliga, man har lika många poäng som bottenkollegan Ingolstadt men man har sämre målskillnad. Man har hittills bara mäktat med 2 mål på 9 matcher, det är bedrövligt dåligt. Forwarden Wood är den spelaren som har stått för båda målen, han är dock avstängd mot Dortmund efter att fått ett rött kort mot Köln (3-0). Nu har man bara två forwards alternativ. Det är Lasogga och unga talangen Waldschmidt, ingen vidare bra forwards duo i mina ögon. Waldschmidt är en spelare för framtiden, svårt att se att han skulle gå in och dominera nu. Hamburg har nu spelat 7 raka matcher i Bundesliga utan att göra mål, det är inte bara det tt dem har svårt att göra mål. Utan man har otroligt svårt att ta sig till målchanser ens.

Defensivt får man tillbaka lite kraft till denna match, Både Cleber och Diekmeier är tillbaka från sina avstängningar och det ger väl lite balans åt defensiven. Det är dock osäkert för Ekdal och Spahic som fortfarande är skadade.

Skadeläget börjar ser ljusare ut för Dortmund, man har fått tillbaka viktiga spelare som b.la. Guerreiro, Castro och Schürrle. Det verkar även som att Reus börjar även närmar sig speldugligt skick. I Bundesliga är man inne i en period med 4 raka matcher utan vinst, givetvis tungt för dem. Man spelade tidigare i veckan CL-match mot Sporting Lissabon (1-0) där det blev vinst. Man har nu säkrat en plats i CL-slutspelet. Något som var oväntat i den matchen var att Aubameyang satt på läktarn p.g.a interna skäl. Han väntas vara tillbaka i startelvan mot Hamburg. Han har smällt in 7 mål på 8 matcher i Bundesliga hittills och när han väl får upp farten så är det inte många som hinner med. Utropstecknet i truppen är annars Pulisic, den unga amerikanen har verkligen spelat bra när han har fått chansen. 2 mål och 3 assist har han gjort på 7 matcher.

Defensivt betyder det mycket att mittbacken Sokratis har kommit tillbaka från skada och ordnat upp försvaret. När han inte har spelat har det sett ut som en hönsgård i backlinjen emellanåt som t.ex. mot Ingolstadt (1-1). Schmelzer är fortfarande kvar på skadelistan tillsammans med Bender.

Hamburg är det enda tyska lag som har spelat alla säsonger av Bundesliga. Den sviten ser ut att brytas den här säsongen för man är fullständigt urusla. Man har en målskillnad på 2-18 efter 9 matcher, ja då får man det svårt att ens ta poäng. Dortmund bör hitta formen igen, mycket talar för att Hamburg kommer ta den smällen. Jag testar en hög insats på Dortmund -1 och detta gör jag hos Mr Ringo.
  • Fräsch sajt
  • Tilltalande välkomstbonus
  • Bra odds
Feedback