advert

Espanyol - Villarreal

2 oktober 2016 at 20:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


Vi beger oss mot Barcelona under söndagen där Espanyol tar sig an den gula ubåten Villarreal hemma på Cornella-El Prat. Gästerna har spelat upp sig rejält efter en trög inledning på säsongen och ska i mina ögon ha goda vinstchanser här!

Espanyol värvade friskt inför den här säsongen men har inte alls imponerat inledningsvis och parkerar faktiskt på en nedflyttningsplats just nu med fem inspelade poäng på sex omgångar. Endast en vinst har laget hämtat hem hittills och den kom i den näst senaste omgången borta mot Osasuna (1-2). Jag såg lagets senaste match hemma mot Celta Vigo (0-2) och även fast Celta gjorde två väldigt sena mål i den matchen så var det fullt rättvist att Espanyol kammade noll där. För att vara Espanyol skapade man otroligt lite framåt och då är inte det här ett bra lag. Nu är det hemmaplan igen och jag är övertygad om att Espanyol kommer försöka trycka på lite mer i det offensiva spelet än senast, något som jag tror passar Villarreal utmärkt.

Tunga avbräck i det offensiva hos Espanyol som saknar både Leo Baptistao, Pablo Piatti samt Alvaro Vazquez till den här matchen. Vazquez ser jag inte som något tyngre avbräck men han är ändå en tilltänkt ersättare till både Baptistao och Piatti, som är givna startspelare. Utan dessa två så tror jag att Espanyol får det väldigt tufft att spräcka nollan hos Villarreal.

Villarreal hade lite tveksamheter inför säsongen med tränarbyte och tjafs i spelartruppen men på planen har det sett riktigt bra ut med tre vinster och lika många oavgjorda resultat. Kryssmatcherna mot Granada (1-1) och Sevilla (0-0) borde varit vinster och det tredje krysset, borta mot Real Madrid (1-1), tror jag man är mer än nöjda med. Spelade i princip en halvlek mot Osasuna (3-1) senast och efter det defilerade man i mål med en stabil ledning. Har en match i Europa League tidigare i veckan där laget spelade 1-1 på bortagräs mot Steaua Bukarest och möjligtvis är det därför vi får ett fint odds på den gula ubåten här. Det var en match där Villarreal roterade vilt så någon större risk för trötta ben här ser jag inte.

Villarreal reser till Barcelona med en väldigt stark matchtrupp där vi endast stryker långtidsskadade Roberto Soldado. Men i det offensiva finns både Sansone och Pato som imponerat hittills och nu finns även Bakambu i speldugligt skick efter en tids skadefrånvaro. Så att nämna Soldado som något form av avbräck kan vi inte göra.

Det jag såg av Espanyol senast mot Celta Vigo imponerade inte någonstans och när man nu dessutom saknar både Piatti och Baptistao framåt så tror jag det räcker med ett mål för att Villarreal ska ta med sig tre poäng hem. Vi spelar därför Villarreal DNB med en insats strax över medel och plockar tillbaka pengarna på ett oavgjort resultat!

/[email protected]
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback