advert

Edmonton - Calgary

11 oktober 2016 at 23:38 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Dagen är äntligen här och vi har en efterlängtad första NHL-natt med fyra heta matcher. En av dem spelas i Edmonton där Calgary kommer på besök. Det är ett riktigt hatmöte där Calgary haft flytet med sig den senaste matcherna inbördes.

Edmonton har under många säsonger kämpat väldigt hårt i botten, trots att man också under flera säsonger haft oerhört många tidiga draftval. Varför det inte riktigt gått som man velat och varför många av "stjärnorna" inte blommat ut är en stor fråga. Deras stora affischnamn och superstjärna, Taylor Hall, är längre inte kvar i klubben. Han skeppades iväg till New Jersey i utbyte mot svenske backen Adam Larsson. Ett byte som många fortfarande undrar varför man gjorde. Förmodligen har de en tanke bakom allting eftersom man dagarna efter plockade in Mark Fraser på backen och stora tunga Milan Lucic på anfallssidan. Man kan väl sammanfatta det med att Oilers har varit väldigt dåliga bakåt i ett par säsonger och att det varit mycket pågrund av det som man fallit. Att man även plockade in Cam Talbot inför förra säsongen är också ett positivt tecken. Nog för att Adam Larsson inte är någon superback på något vis, men en back som är hundra procent defensiv och som även spelat i ett lag som fokuserat på den defensiva biten. I vilket fall så känns det som att man är på rätt väg. Man har superstjärnan Connor McDavid som visat otrolig form under försäsongen och får han den utveckling jag tror så är han världens bästa spelare inom två säsonger, kanske tillochmed redan iår. Jag tycker man har en spännande trupp och i en hemmapremiär så tycker jag man ska ha goda chanser att vinna. Räknar med Talbot i kassen.

Calgary har haft en utveckling de senaste säsongerna som jag inte riktigt har trott på personligen. Man har haft ett ganska tunt spelarmaterial om man ser på pappret, men man har däremot fått ihop det väldigt bra som lag. Det man byggt laget runt är deras backuppsättning som faktiskt enligt mig får ses som en av ligans bästa. Man har en otrolig bred och ett djup som få lag har. De offensiva pjäserna som Hamilton, Brodie och kaptenen Giordano är riktigt vassa åt alla håll. De lite mer defensiva pjäserna som Smid och Engelland är helt klart dugliga i sina roller. Framåt har man inte gjort speciellt mycket utan man har fått behålla tunga pjäser som Monahan, Gaudreau och unge Sam Bennet som möjligen får sitt stora genombrott den här säsongen. Man har tappat ett par killar, men har stärkt upp med Troy Brouwer (St Louis) och även Kris Versteeg (LA Kings). Jag tycker som helhet att man ser bättre ut som lag och dessutom när man bytt ut sitt målvaktspar helt och ersatt dem med stabile Chad Johnson och framförallt Brian Elliot som har en magisk säsong bakom sig. Jag tror på Calgary den här säsongen, men jag gillar ändå oddset på Edmonton i första matchen. Oilers har fördelen av hemmaplan och lite av en nytänding hos många av spelarna i Edmonton tror jag bäddar för segern.

Edmonton kan med rätt utveckling bli riktigt giftiga den här säsongen. Får McDavid vara skadefri så har han stora chanser att vinna poängligan redan iår. Mitt spel i första omgången blir Edmonton ML till oddset 1.80 hos betsson. Insatsen landar på medel.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback