advert

Cordoba - Mallorca

11 november 2016 at 21:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04
La Liga har semester denna helg och istället får vi rikta blickarna mot Segunda Division för att få i oss lite spansk fotboll. Under fredagskvällen beger vi oss mot Andalusien och närmare bestämt Estadio Archangel där Cordoba gästas av Mallorca. Två lag som är i stort behov av en trepoängare och tillsammans med en del defensiva avbräck så tror jag mål här!

Cordoba inledde säsongen otroligt starkt med 4-2-1 på de sju inledande omgångarna och fanns med i toppen av tabellen. Men efter detta har det blivit sex raka matcher utan seger och även fast man har fyra oavgjorda resultat bland dessa matcher så är inte det något som man klättrar i tabellen av. Laget kommer närmast från en 3-1 förlust på bortaplan mot Almeria och med det försvarsspel som man visade upp i den matchen så förstår jag varför laget inte plockat några segrar på slutet. Otroligt passivt försvarsspel och vi ska även nämna att Cordoba släppt in mål i sex raka matcher. Här måste man kliva på för seger och att då blotta en redan usel defensiv känns ju inte speciellt tryggt. Kikar vi offensivt så har man inte direkt öst i mål på slutet men faktum är att Cordoba endast gått mållösa en match den här säsongen, på hemmaplan mot Sevilla B (0-1). Cordoba skapade dock chanser så det stod härliga till i det mötet och prickade bland annat stolpen, så helt odugliga framåt är man definitivt inte.

Till dagens match stryker vi fyra spelare hos hemmalaget och det är skadade trion David "Deivid" Barrera, Sasa Markovic och Federico Piovaccari, samt avstängda Héctor Rodas. Italienaren Piovaccari är en tilltänkt startspelare i anfallet men han har inte alls levererat den här säsongen så det ser jag inte som något större avbräck. Värre är det med mittback Rodas som har rutin från La Liga och som är en given startspelare sedan Deivid gick sönder tidigt på säsongen. Så hemmalaget saknar alltså två mittbackar i detta möte och det är helt klart positivt för överspelet.
Mallorca har inte haft någon kanonstart på säsongen och parkerar just nu på en 15:e plats i tabellen, men känslan är ändå att "Mallis" är lite på gång. Två raka kryss har man på kontot in till denna match där Nastic (2-2) och Zaragoza (2-2) stått för motståndet, matcher där jag tycker att Mallorca gjort tillräckligt för att åtminstone ta en trepoängare. Men försvarsspelet har inte varit det bästa i dessa matcher och framförallt på bortaplan så har man haft bekymmer på slutet med sju insläppta på de tre senaste bortamatcherna. Framåt tycker jag dock att Mallorca har en fin bredd med en blandning av fart och rutin. Oscar Diaz och Lekic har båda rutin från högstaligan och en spelare som Brandon Llamas lär hamna där snart om han fortsätter pumpa in mål i den här takten. En offensiv som helt klart kan skada ett allt för offensivt hemmalag!

Även hos gästerna har vi ett defensivt avbräck och det är ytterback Edu Campabadal som inte kommer till spel. Han klev av skadad mot Zaragoza senast och får alltså inte möta sina forna lagkamrater. Han hade en del skadebekymmer i början på säsongen men är en given startspelare i Mallora. Nu lär Company få hoppa in istället och det är en oslipad herre som sällan kommer rätt ute på planen, inte alls lika stabil som Campabadal.
Två lag som törstar efter en seger och det tror jag innebär en offensiv fotboll med chanser åt båda håll. När vi då dessutom har defensiva bekymmer hos båda lagen så måste jag tro på överspelet här. Vi sprätter in en något tyngre insats på över 2 mål i matchen och plockar tillbaka pengarna om det blir exakt två mål. Bet365 erbjuder just nu 1.80 för spelet!

/[email protected]
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback