advert

Chelsea - Leicester City

15 oktober 2016 at 15:30 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Premier League är tillbaka till alla fotbollsälskares stora glädje. Landslagsuppehåll i all ära men det finns ingenting som går upp emot ligafotbollen ifrån de brittiska öarna med den passion och hetta som infinner sig. Helgens omgång sparkas igång med matchen mellan Chelsea och de regerande mästarna Leicester City klockan 13.30 på Stamford Bridge.

Efter att ha öppnat ligaspelet med tre raka vinster och spel som lovade mycket gott så har Chelsea med Antonio Conte i spetsen nu tappat farten en aning. Vinsten mot Hull just innan landslagsuppehållet var mycket viktig för att inte tappa alltför mycket mark på lagen i toppen.

Formen är alltid svår att förutse efter ett landslagsuppehåll men utan några större skadeproblem så ska Chelsea ses som klara favoriter i dagens match mot Leicester. Utöver långtidsskadade Kurt Zouma så är det endast Willian som saknas på grund av personliga skäl.

Leicester City har inte fått den starten man hade önskat sig på säsongen utan parkerar för tillfället på en svag 12:e-plats. Det är främst på resande fot som spelet har vacklat med tre raka förluster och 10 insläppta mål vilket är sämst i ligan. Något som däremot gett alla Leicester-supportrar anledning till att se tillbaka på höstsäsongen med glädje är Europaspelet. Två vinster av två möjliga har det blivit såhär långt och en målskillnad på 4-0. Med en kommande Champions League-match i veckan så kan man tänka sig att den gode Ranieri ser till att roterar laget en aning för att klara av det täta matchandet.

Chelsea har denna säsong ett enda mål och det är att ta sig tillbaka till Europaspelet, förra säsongens svaga resultat med en 10:e-plats får inte upprepas. Då laget slipper resor och extra hårt matchande i och med frånvaron av Europaspel så kan man rikta fullt fokus på ligaspelet. Jag tror man kommer sätta högsta fart mot Leicester i dagens match, och då gästerna har en match i veckan att tänka på så ser jag inte hur Chelsea ska förlora detta möte. Chelsea -1.0 blir mitt spel för dagen med en medelhög insats.

 

Lycka till!

 
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback