advert

Celta Vigo - Real Madrid

25 januari 2017 at 22:15 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Onsdagskvällen bjuder på ett riktigt toppmöte i Copa del ReyReal Madrid gästar Celta VigoBalaidos. Marängerna reser med en trupp utan flertalet nyckelspelare och den försvarslinje man kommer presentera håller ingen högre klass. Jag tror på minst två mål för ett utvilat och taggat hemmalag här!

Celta Vigo stod för en riktigt bra prestation på Santiago Bernabeu för dryga veckan sedan då man besegrade Real Madrid med 2-1, detta efter mål från Iago Aspas och ytterback Jonny. Som väntat hade marängerna mest boll och flest chanser, men sett över hela matchen så tycker jag inte att Celta Vigo behöver be om ursäkt för vinsten. Nu har man skapat sig ett riktigt bra utgångsläge inför den här returen och detta är en uppgift som tränare Berizzo tar på fullaste allvar. I ligamatchen borta mot Sociedad (0-1) i helgen så gjorde Berizzo hela åtta ändringar från matchen mot Real Madrid, vilket säger en del om vad cupen betyder i det här skedet. Celta Vigo på hemmaplan brukar innebära offensiv fotboll och även fast jag inte tror det blir fullt lika offensivt här så kommer ett desperat Real Madrid bjuda på ytor. När då Aspas och grabbarna kommer stormande mot den här backlinjen så tror jag det kommer ringa bakom Kiko Casilla.

Skadeläget ser väldigt bra ut hos hemmalaget som endast saknar anfallaren Beauvue och målvakt Ruben Blanco inför detta möte. Inga startspelare och alltså inget som påverkar mitt spel. Det ser även ut som Orellana gjort sitt i klubben efter tjafs med Berizzo men inte heller det ser jag som något större avbräck. Celta Vigo har inte publicerat någon matchtrupp ännu men kan alltså ställa starkast möjliga elva på planen.
Real Madrid toppar fortfarande La Liga och studsade tillbaka efter förlusten mot Sevilla (1-2) genom att hemmaslå Malaga (2-1) i förra omgången. Det såg ut att bli en enkel resa efter Ramos 2-0 mål strax innan paus men Malaga stretade emot bra och kunde faktiskt fått med sig en pinne med lite flax. Det ska även nämnas att det var ett rejält vingklippt Malaga som besökte Santiago Bernabeu så insatsen från marängerna var inte särskilt bra. Det här blir sjunde matchen på tre veckor så visst lär det hård matchandet ta ut sin rätt, speciellt när man brottas med en del skadebekymmer i truppen. Spelet på bortaplan har varit bra den här säsongen men det är sällan som Real Madrid håller någon nolla på resande fot nu för tiden, kikar vi 12 bortamatcher tillbaka så har marängerna släppt in mål i 10 av dessa matcher. Nu måste man dessutom chansa en del framåt och blotta sin defensiv lite extra.

Stora defensiva bekymmer hos Real Madrid till den här matchen då varken Carvajal, Marcelo, Pepe eller Varane kommer till spel. Det innebär att backlinjen lär stavas Ramos, Nacho, Coentrão och Danilo, vilket är ett stort frågetecken när man måste gå för mål. Förutom problemen i backlinjen så stryker vi även Modric, James och Bale, vilket inte är några dussinlirare direkt.

Celta Vigo såg riktigt bra ut i första mötet och Berizzo lär ha samtliga herrar på bettet efter att ha vilat flertalet nyckelspelare i helgens ligamatch. Real Madrid fick slita oväntat hårt mot Malaga och med enorma skadebekymmer i backlinjen så tror jag på minst två hemmamål här. Unibet erbjuder höga 2.80 för Celta Vigo över 1,5 mål och vi testar en insats strax över medel på detta.

/[email protected]
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback