advert

Athletic Bilbao - Sporting Gijon

29 januari 2017 at 19:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:25 07/04


Match på härliga San Mames idag då Athletic Bilbao tar emot Sporting Gijon i omgång 20 av La Liga. Baskerna är som alltid starka på hemmaplan och jag tror det kan bli en ordentlig urladdning efter tre raka kryss i raden. Vi testar ett handikappspel!

Athletic Bilbao placerar sig på en 8:e plats i tabellen och har häng på en europaplats med fem pinnar upp till Villarreal i nuläget. Men den gula ubåten har en match mer spelad så baskerna kan krympa avståndet till två poäng vid vinst idag. Formen är lite tveksam med tre raka kryss på kontot men matcherna har duggat tätt på slutet och det har märkts på Athletic som inte har den bredaste truppen. Nu har man fått ladda batterierna en hel vecka efter senaste hemmamatchen mot Atletico Madrid (2-2) och det tror jag gjort laget väldigt gott. Just på hemmaplan är man även väldigt starka med facit 6-3-1 denna säsong. Nu har man två raka kryss på hemmaplan förvisso men vi bör inte jämföra Sporting Gijon med varken Alaves eller Atletico Madrid.
Ljust skadeläge hos hemmalaget som endast saknar Aketxe, Etxeita och målvakt Kepa till dagens match. Både Aduriz och Beñat är tillbaka efter att ha vilat mot Atletico och dessutom så finns nu även mittback Yeray tillgänglig för spel efter sin cancerbehandling. Det kommer med andra ord bli en riktigt stark elva idag.
Sporting Gijon har gått riktigt svagt den här säsongen och placerar sig först på en 18:e plats i tabellen med endast 13 poäng på kontot. Klubben tvingades agera för att vända på saker och ting vilket innebar att Abelardo fick lämna sitt jobb som tränare inför senaste omgången. Nu fick man en liten effekt i och med poängen borta mot Betis (0-0) men spelet såg inte alls bra ut och dessutom var det betydligt enklare motstånd än vad som väntar nu. Normalt sett skulle nog Sporting åka till San Mames och vara otroligt nöjda med en poäng, men med fem poäng upp till säker mark så måste Sporting släppa på gasen lite och chansa. Det kan vara otroligt farligt mot ett hungrigt Athletic. Facit på bortaplan denna säsong är usla 0-3-7.
Värre skadeläge hos gästerna som saknar Nacho Cases, Jorge Mere, Douglas och Rachid till dagens match. Ett par tuffa avbräck bland dessa då både Nacho och Mere är startspelare.

Athletic Bilbao på hemmaplan är alltid tunga att möta och när man nu fått vila ut en hel vecka så tror jag på urladdning här. Sporting Gijon imponerade inte mot Betis senast och kommer inte hänga med här när hemmalaget drar upp tempot. Jag spelar Athletic -1,5 och jag gör det med en medelinsats till 2.03 hos ComeOn.

/[email protected]
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback