Att oddsa på friidrott skiljer sig från många andra typer av sporter. Eftersom det till största delen är en individuell sport så är dagsformen något av det viktigaste att hålla koll på. Odds på friidrott hittar du i samband med stora evenemang, som OS, VM, Diamond League och andra turneringar.

Att lägga ett odds gör du precis på samma sätt som du lägger andra odds, på den fronten är det ingen skillnad. Tror du att Usain Bolt ska vinna 100-meter sprint så klickar du bara på namnet i vanlig ordning och gör din satsning.

Minnesvärda händelser

Carl Lewis som är en av de största friidrottarna genom alla tider tog under ett och samma sommar OS fyra guldmedaljer i grenarna 100 meter, 200 meter, 4 x 100 meter och längdhopp. Denna bedrift har bara upprepats av en manlig friidrottare tidigare och han heter Jesse Owens.

Usain Bolt som är i modern tid legend inom sprint har stått för några anmärkningsvärda prestationer han med. Under OS i Peking slog han världsrekord på både 100 och 200 meter sprint. Något som ingen annan tidigare gjort. Han har efter det tagit en rad medaljer och hans kaxiga attityd fast med glimten i ögat verkar ha charmat mängder världen över.

Tips på när man ska oddsa

Så klart så finns det olika faktorer som spelar roll när man ska oddsa eller inte. Känner du dig påläst och har en magkänsla om vem som kommer att kasta spjut längst, eller vem som springer 110 meter häck snabbast. Då är det bara att köra på.

Friidrott är inga konstigheter att oddsa på, dessutom finns det mängder av information man kan hitta om hur utövarens form verkar vara och så vidare. Detta är gratisinformation man verkligen borde ta del av om man tänkt oddsa.

Dessutom kan många grenar vara riktigt tråkiga att titta på. Tänker framförallt på 10 000 meters loppen. Men om man lägger ett odds blir allting väldigt mycket mer spännande och man har aldrig tidigare varit så intresserad av vem som kommer springa hem segern.

[bookmaker_bonus id=30]

Betsson har ofta i stora friidrottssammanhang mycket odds att erbjuda. Dessutom brukar oddsen vara rätt höga om man jämför med konkurrenterna.