Annons

Wales - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Wales

Hela spelschemat

Landet är med VM 2022 tillbaka i sitt första världsmästerskap sedan 1958. En historisk bedrift ledd av förbundskaptenen Rob Page. Annars kretsar de mesta kring Wales runt fixstjärnan Gareth Bale som just nu lipar VM-formen i Los Angeles. Bakom Bale finns det en del namn som sticker ut med Premier League-spel: veteranmålvakten Hennessey är reserv i Nottingham, i samma klubb huserar talangen Neco Williams och Brennan Johnson. I grupp B kommer de att spela mot Iran, USA och England.

Odds på Wales

Se odds nedan på Wales i Qatar VM, grupp B.

Odds: Wales grupp B VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Wales: Att vinna grupp B 6,50
Wales: Att sluta bland de två bästa grupp B 2,00

Wales Styrkor:

En tydlig styrka för Wales är lagspelet i kombination med Bales matchvinnande egenskaper. De senaste åren är det som att Bale har vaknat till liv varje gång det är dags för landskamp och landets första VM på över 60 år lär vara en mycket motiverande tillställning för mr Bale.

Gareth Bale Wales

Foto: Geoff Caddick / AFP

Svagheter hos Wales:

Vad finns det förutom Bale speciellt när vi talar om offensiv kraft? Och i vilken form är Bale i efter att ha spelat mer golf än fotboll under de senaste åren i Real Madrid? Kämparglöd i all ära men risken är stor att Wales helt enkelt har för dåliga spelare för att räcka till på den här nivån.

Wales väg till VM:

Wales resa till VM var en brokig sådan. Först tvåa i gruppen bakom belgien och precis framför Tjeckien. Detta ledde till en plats i den andra rundan där man vann mot Österrike i semifinalen med 2-1. För att sedan besegra ett ganska tröttkört och distraherat Ukraina i finalen hemma i Cardiff med 1-0. Givetvis gjorde Bale alla lagets mål i den andra rundan av kvalet.

Fakta och VM-historik om Wales:

Som sagt är VM 2022 blott andra gången vi får se Wales i VM-sammanhang, den första gången 1958 tog man sig till en kvartsfinal. Chris Gunter 109 landskamper och noll mål, Gareth Bale 108 landskamper och 40 mål. Gunter är fortfarande aktiv i landslaget vilket gör att Bale kan få vänta ett tag på att bli mesta landslagsman i Wales. Bäste målskytt är han dock med stor marginal med sina 40 landslagsmål, 12 fler än tvåan Ian Rush.

Kommentarer

Feedback