Annons

Tunisien - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Tunisien

Hela spelschemat

VM 2022 är nationens andra raka världsmästerskap efter att ha kvalificerat sig genom det långa och tuffa afrikanska VM-kvalet. Kadri är ny förbundskapten sedan i vintras och han har en mycket tuff uppgift framför sig i grupp D där de kommer möta Australien, Frankrike och Danmark. Rami Kaib är född i Nyköping och slog igenom i Elfsborg, har två landskamper för Tunisien, han har siktet inställt på att ta en plats i VM-truppen. Några spelare att hålla koll på i laget är Skhiri från Köln, Khazri från Montpellier och Msakni från Al Arabi. 

Odds på Tunisien

Se odds på Tunisiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp D.

Odds: Tunisien grupp D VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Tunisien: Att vinna grupp D 13,00
Tunisien: Att sluta bland de två bästa grupp D 4,75

Tunisiens styrkor:

Tunisien är starka defensivt och släppte in få mål i kvalet. Endast två mål under andra rundans gruppspel, och i det avgörande playoffet höll man nollan i de båda matcherna mot Mali. Det gäller att lagets defensiv fortsätter att prestera på topp om man ska ha någon chans att sno poäng från Frankrike och Danmark.

Tunisiska fotbollslandslaget

Foto: KARIM SAHIB / AFP

Svagheter hos Tunisien:

Vi tycker att det saknas offensiv spets i truppen. De andra afrikanska landslagen i VM 2022 har alla många tongivande offensiva spelare från stora europeiska klubbar. Tunisien har Khazri från Montpellier, Jebali från Odense, Khenissi från SC Kuwait och så vidare. Lagets offensiva kraft känns för svag för att utmana de bättre lagens försvar.

Tunisiens väg till VM:

Tunisien såg stabila ut i gruppspelet och kammade ihop 13 poäng på sex matcher med en målskillnad på 11-2. Dock var kanske motståndet inte det starkaste med Mauritanien, Ekvatorialguinea och Zambia. I det avgörande dubbelmötet om VM-plats slog man Mali med 1-0 sammanlagt.

Fakta och VM-historik: Tunisien

Årets VM blir landets sjätte totalt och man har aldrig tagit sig vidare från gruppspelet. Radhi Jaidi har flest landskamper genom tiderna med sina 105 matcher. Bäste målskytt genom historien är Jemaa med 36 mål på 84 landskamper. Khazri skuggar bakom som tvåa med 24 mål på 71 landskamper.

Kommentarer

Feedback