Annons

Costa Rica - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Costa Rica

Hela spelschemat

VM 2022 är landets tredje raka världsmästerskap och man drömmer givetvis om att upprepa prestationen från VM 2014 då man tog sig till en sensationell kvartsfinal. Kapten Bryan Ruiz är kvar sedan 2014 och spelar nu för Alajuelense i den inhemska ligan. I samma lag finns även forne AIK-spelaren Celso Borges. De flesta av spelarna spelar till vardags hemma i Costa Rica, men det finns några namn som sticker ut från andra klubbar: Keylor Navas i PSG, Joel Campbell i mexikanska Leon och Calvo i Konyaspor. I sin VM-grupp möter de Spanien, Tyskland och Japan.

Odds på Costa Rica

Se odds på Costa Ricas chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp E.

Odds: Costa Rica grupp E VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Costa Rica: Att vinna grupp E 71,00
Costa Rica: Att sluta bland de två bästa grupp E 16,00

Costa Ricas styrkor:

En ganska stor del av stommen från de två senaste VM-turneringarna är kvar i Costa Ricas trupp och det är både på gott och ont. Men vi väljer att se det positiva kring detta, då det gör laget en välbehövlig rutin och spelarna känner varandra bra, vilket gör Costa Rica ett ganska svårslaget lag.

Keylor Navas - Costa Rica

Foto: Franck FIFE / AFP

Svagheter hos Costa Rica:

Tyvärr saknar Costa Rica spelare som spelar på den allra högsta nivån. Många av de tidigare tongivande spelarna börjar bli gamla och stora delar av truppen spelar i den inte jättestarka inhemska ligan. Vi tror att nivån på Costa Ricas trupp helt enkelt är för lag för att konkurrera med de andra lagen i grupp E.

Costa Ricas väg till VM:

Kvalspelet var långt för Costa Rica då man slutade fyra i Concacafs avgörande kvalspel, vilket innebar att laget fick fortsätta kvala för att ta en VM-plats. Man mötte Nya Zeeland i en avgörande kvalmatch och där lyckades man vinna med 1-0 efter mål av Joel Campbell.

Fakta och VM-historik: Costa Rica

Landet gör sitt sjätte VM och den bästa placeringen var kvartsfinalplatsen 2014. Celso Bprges har flest landskamper för landet med sina 154 kamper. Bäste målskytt för Costa Rica är Rolando Fonseca med 47 mål på 113 landskamper.

Kommentarer

Feedback