Annons

Sydkorea - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Sydkorea

Hela spelschemat

Portugisen Paulo Bento ledde landet till sitt tionde raka världsmästerskap i och med VM 2022, vilket är en mycket fin siffra. Truppen består av spelare från den inhemska ligan blandat med en del stjärnor från Europa. Tottenhams Son är kapten och den givne storstjärnan. Kim Min-jae har imponerat stort i Napoli under hösten, Lee Kang-in gör det bra i Mallorca, Hwang är upp och ner i Wolverhampton och Hwang In-beom är spännande i Olympiakos. Håller spelarmaterialet för att ta sig vidare från gruppen där de möter nationerna Ghana, Portugal och Uruguay?

Odds på Sydkorea

Se odds på Sydkoreas chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp H.

Odds: Sydkorea grupp H VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Sydkorea: Att vinna grupp H 14,00
Sydkorea: Att sluta bland de två bästa grupp H 3,75

Sydkoreas styrkor:

Precis som Wales är beroende av Bale är Sydkorea av Son. Men han är verkligen en spelare som kan göra skillnad med sin snabbhet och målskytte. Laget är farliga i kontringsspelet och sätter man defensiven så kan Son avgöra matcher på egen hand framåt.

Son Heung-min Sydkorea

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Svagheter hos Sydkorea:

Och precis som med Wales så undrar vi hur det ska gå för Sydkorea om Son inte hittar formen innan VM? Son har haft en tuff höst i Spurs och inte producerat så många poäng som vi är vana att han gör. Med en Son ur form så minskar lagets chanser att ta sig vidare från gruppen avsevärt.

Sydkoreas väg till VM:

Sydkorea kom tvåa i den avgörande kvalgruppen bakom Iran, men andraplatsen räckte till en VM-plats. Laget släppte endast in tre mål på tio matcher och avståndet ner till trean Förenade Arabemiraten var hela elva poäng. Son gjorde sju mål i kvalet.

Fakta och VM-historik: Sydkorea

Under hemma-VM 2002 så gjorde Sydkorea ett galet slutspel, där man tillslut föll i bronsmatchen mot Turkiet. Detta är lagets bästa placering i VM och man brukar ha problem med att ta sig vidare från gruppen. Cha Bum-kun har flest landskamper med 136 stycken han leder även skytteligan med 58 mål.

Kommentarer

Feedback