Reklam

Odds på Borussia Dortmund - Champions League 2021/22

Återstår att se om Borussia Dortmund kan fylla tomrummet i laget med tappet av Jadon Sancho till Manchester United. För att ersätta honom har de värvat in Donyell Malen från PSV. De har fortfarande kvar sin superstjärna, Erling Haaland som i vanlig ordning inlett spelåret 2021/22 med att ösa in mål. Det ser lovande ut offensivt och om kaptenen och klubblegendaren Marco Reus kan få en skadefri säsong kan de överraska och gå långt i Champions League.

Styrkor

Lagets främsta styrka är Erling Haaland. Han är världsfotbollens nästa superstjärna och har framtiden för sig. Osäkert hur länge han stannar dock. Bakom honom måste även Marco Reus nämnas och unga lovande Jude Bellingham. De har på pappret några av världens mest lovande spelare

Svagheter

Lagets defensiv är lite tveksam. Mats Hummels börjar bli aningen till åren och det återstår att se om det blir Akanji bredvid honom i mittförsvaret. Truppen är dessutom generellt sett väldigt ung och det saknas erfarenhet.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Borussia Dortmund kommer från staden Dortmund i Tyskland. De spelar sina hemmamatcher på Signal Iduna Park. En gång har klubben vunnit Champions League.

Champions League historik

Klubben var redan med på 50-talet och spelade i Champions League, men den största framgången de nått hittills är när de vann turneringen 1997. Under 2010-talet blev de ett etablerat lag då de deltog alla säsonger förutom 2010/11. Spelåret 2012/13 gick de till finalen som de förlorade mot Bayern München.

Kommentarer

Feedback