Vem vinner Serie A? Vilket lag har störst möjligheter att ta hem Scudetton den kommande säsongen? Toppfotbollen drar snart i gång och Serie A är på många sätt mer intressant än någonsin. I den här texten kan du läsa mer om vilka som är favoriter till ligasegern i italienska högstaligan. Vi går även igenom förutsättningarna för de stora favoriterna och tippar på vinnare Serie A 2023/2024. Med andra ord fungerar den här texten som en guide för dig som vill få bättre koll på den stundande Serie A säsongen och potentiella Serie A vinnare.

Odds på vinnare Serie A 2023/24

Vi har valt ut de enligt oddsen fem största favoriterna att vinna Serie A. Inter står i skrivande stund i pole position medan de regerande mästarna Napoli skuggar tillsammans med Juventus och Milan. Roma finns på plats fem i oddlistan.

Vilket lag är störst favorit att vinna Serie A 2023/2024?

De fem största favoriterna till att vinna Serie A är Inter, Napoli, Juventus, Milan och Roma. Inter är alltså den klart största favoriten medan Roma är den femte största. Att just dessa lag rankas som favoriter hos spelbolagen är såklart ingen slump. Det är dessa lag som har de bästa och största spelartrupperna. Inter har länge visat att man är konkurrenskraftiga och kan Simone Inzaghi ta nästa steg med sitt manskap blir man otroligt farliga. Napoli vann Scudetton på ett övertygande sätt ifjol och har givetvis alla förutsättningar för att upprepa den fina bedriften. Juventus, Milan och Roma må vara underdogs, men vi ska absolut inte räkna bort dessa giganter från titelstriden.

Speltips: Vinnare av Serie A 2023/24

Napoli vann Serie A i överlägsen still förra säsongen men det räcker inte för att stå som favoriter inför den kommande upplagan. Tycker ändå att det på förhand ser lovande ut för Rudi Garcias gäng som fått behålla de vitala spelarna, Osimhen och Kvaratskhelia så här långt.

Med den offensivt inriktade fotbollen blir laget svårstoppade även denna säsong och kan klubben värva in någon klasspelare till vore det guld värt med tanke på det tuffa spelschema som väntar.

Napoli vinna ligan kan spelas till omkring 4.00 vilket är ett klart godkänt odds med tanke på hur jämn kampen om scudetton kommer att bli. Vi ser AC Milan som den tuffaste utmanaren efter att ha varit väldigt aktiva i transferfönstret. Frågan är dock om laget redan hinner formas?

TILL SPEEDYBET!

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Kommer det stå mellan stadsrivalerna Milan och Inter?

Som tidigare nämnt är Inter den stora favoriten till att vinna Serie A den kommande säsongen. Även Milan har goda förutsättningar att faktiskt vinna Scudetton, men i dagsläget har Inter en starkare spelartrupp och deras projekt ligger några steg före Milan. Bollen är dock rund och vi alla vet att en bra inledning på säsongen kan ge mycket vind i seglen. Det kommer alltså vara viktigt för både Milan och Inter att hitta rätt med i spelet i ett tidigt skede av säsongen. Men i slutändan kommer det förmodligen vara Inter som slåss om guldet mot andra lag medan Milan får nöja sig med en topp 4 placering.

Kan Napoli, Juventus och Roma utmana om guldet?

Att Napoli kan utmana om guldet finns det inga som helst tvivel om. Alla som såg förra säsongen vet hur pass bra Napoli var säsongen genom. Man vann Scudetton överlägset och i ärlighetens namn fanns det inget annat lag som var i närheten av samma spel som de ljusblåa. Även om man har tappat ett par spelare finns de allra viktigaste kvar i truppen. Juventus har haft ett par turbulenta år med många svaga placeringar. I slutet av förra säsongen började dock laget hitta rätt och såg mer och mer ut som det Juventus vi är vana vid. Roma har bra trupp och en skicklig tränare i Mourinho. Men att Roma skulle gå hela vägen och vinna guldet känns väldigt långt bort i dagsläget.

Svenskarna i den italienska högstaligan, se svenska spelare i Serie A 2023/24!

Kan någon annan klubb utmana de fem stora favoriterna?

Givetvis finns chansen att någon förutom de fem stora favoriterna går och vinner guldet. Alla som är neutrala hoppas såklart på att en underdog gör det omöjliga möjligt. Atalanta är en klubb som under många har legat i toppen och bråkat med giganterna i Serie A. Än så länge har Bergamo-klubben dock inte lyckats vinna. Hursomhelst ska vi inte räkna bort Atalanta helt och hållet från guldet. Även Lazio, som är en stor klubb rent historiskt, har möjligheten att skrälla. Ifjol var det faktiskt Lazio som knep andraplatsen efter Napoli – som ju var överlägsna alla andra. Om Lazio gör samma fina säsong kan i år kan man vara med och utmana om guldet.

Favoriterna att vinna Serie A

Som tidigare nämnt finns det fem klubbar som är de stora favoriterna till att vinna den italienska ligan. Enligt spelbolagen har Milan, Inter, Juventus, Napoli och Roma störst chans till att ta hem Scudetton. Men hur ser respektive lags chanser egentligen ut? Vad talar för och mot dessa klubbar? I skrivande stund är det bara 11 dagar kvar till premiären av Serie A och vi känner att en genomgång av favoriterna är nödvändigt. Nedan kommer en djupdykning i de ovan nämnda klubbarnas förutsättningar för Serie A säsongen 2023/2024.

Foto: Isabella BONOTTO / AFP

AC Milan vinner Serie A

AC Milan kommer att ta sig an den nya Serie A säsongen utan Zlatan Ibrahimovic som la skorna på hyllan tidigare i år. Även om han inte spelade supermycket de senaste två säsongerna var Zlatan otroligt viktig för klubben, både på och utanför planen. AC Milan behöver hitta en ny ledare som kan hjälpa den relativt unga truppen.

Även om Milan har varit aktiva under transferfönstret är själva stommen densamma som ifjol. Zlatan kommer givetvis vara enormt saknad då han bidrog med så mycket mer än bara mål. Det ska dock sägas att klubben har plockat in fyra nya offensiva spelare, vilket innebär att truppen kommer vara bredare än ifjol. Ett av Milans stora bekymmer förra säsongen var just att truppen saknade bredd och kvalitet på avbytarna. Oliver Giroud vann den interna skytteligan med 12 mål ifjol. Och om Milan vill utmana om guldet behöver man ha ytterligare 1-2 spelare som gör minst lika många mål som fransmannen.

Att Stefano Pioli är kvar som tränare är ett stort plus för Milan. Det har cirkulerat många rykten om att han skulle lämna klubben, men det hela slutade alltså i att han blev kvar. Det var ju trots allt Pioli som ledde klubben till ligaguldet under säsongen 2021/2022 – med en trupp som på pappret var mycket svagare än konkurrenternas. Pioli har varit länge i klubben nu och vet hur han ska använda sina spelare för att få ut maximal effekt.

Om Milan ska vinna Serie A i år behöver man göra en prickfri säsong. Man kommer inte ha råd att förlora eller tappa poäng i matcher mot de sämre lagen. Vad som talar för att Milan vinner Scudetton är att klubben har tagit in ett gäng nya kvalitativa spelare som kommer höja laget rejält – samtidigt som de viktigaste spelarna från guldåret 2021/2022 finns kvar i truppen.

Nya Spelare:

  • Ruben LoftusCheek
  • Christian Pulisic
  • Samuel Chukwueze
  • Noah Okafor
  • Yunus Musah

Spelare som lämnat:

  • Sandro Tonali
  • Ante Rebic
  • Matteo Gabbia
  • Daniel Maldini
  • Zlatan Ibrahimovic

Förväntad startelva:

Maignan, Florenzi, Thiaw, Tomori, Hernandez, Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders, Pulisic, Giroud, Leao

Inter vinner Serie A

Inter är favoriter Serie A när den nya säsongen närmar sig. Spelmarknaden tror alltså att Milano-klubben har störst chans att bli vinnare Serie A. På sätt och vis känns Inter som en given guldfavorit, men det kommer sannerligen inte bli någon ”walk in the park” för Inzaghis gäng.

Ledningen i Inter har knappast legat på latsidan under Transferfönstret. Fem spelare har lämnat klubben och fem spelare har anslutit. Storstjärnan Lautaro Martinez kommer bli viktig och ha en central roll för sitt lag den kommande säsongen då hans anfallskollega Romelu Lukako har lämnat klubben. Även om man har tagit in Marcus Thuram som ersättare kommer Lukako vara saknad på San Siro. Om de nya spelarna kommer in i laget på ett bra sätt borde dock Inter ha goda möjligheter att vinna Serie A. Både bredden och kvaliteten finns utan tvekan i laget.

Ni som minns Champions League finalen vet nog hur pass bra fotboll Inter kan spela. Även om man förlorade med 1-0 mot ett makalöst bra Manchester City stod man upp bra. Att Inter är ett av de absolut bästa lagen i Italien råder det inga tvivel om, men att man nådde Champions League finalen säger en del om hur pass långt fram hela Inter-projektet har kommit. Vi räknar starkt med att Inzaghis gäng kommer vara med och slåss om guldet!

Det som talar för att Inter går och vinner Serie A är att truppen är en av ligans absolut bästa. Det är inte bara startspelarna som håller hög nivå, även ersättarna kommer bli viktiga för Inters eventuella framgångar den kommande säsongen. Samtidigt har klubben gjort smarta värvningar där samtliga lagdelar har blivit förstärkta. Om Simone Inzaghi kan ta ytterligare ett kliv i rätt riktning med sitt manskap får alla andra lag i Serie A se upp!

Nya spelare:

  • Marcus Thuram
  • Davide Frattesi
  • Kristjan Asllani
  • Yann Aurel Bisseck
  • Juan Cuardado

Spelare som lämnat:

  • Andre Onana
  • Milan Skriniar
  • Marcelo Brozovic
  • Andrea Pinamonti
  • Lorenzo Pirola

Förväntad startelva:

Stankovic, Bastoni, Acerbi, Darmian, Dimacro, Mkhitarayan, Calhanoglu, Barella, Dumfries, Martinez, Thuram

Juventus vinner Serie A

Juventus, som har flest Serie A titlar, kommer till den nya säsongen med ett par stormiga år bakom sig. Resultaten på planen har varit dåliga och skandalerna utanför planen har varit många. Ifjol slutade ”Den gamla damen” på en sjundeplats och missade därmed spel i Europa. Vi ska dock komma ihåg att Juventus fick ett rejält poängavdrag på hela 15 poäng förra säsongen. Utan poängavdraget hade Juventus faktiskt slutat två efter Napoli. Får Juventus behålla alla poäng den kommande säsongen blir man farliga.

Många Juve-supportrar hade förmodligen hoppats på större aktivitet under transferfönstret. Spelartruppen är nämligen nästan exakt likadan som förra säsongen. I dagsläget är Timothy Weah den enda nya spelaren – en spelare som förvisso kan komma att göra stort avtryck i Turin. Känslan är dock hade Juventus hade behövt ta in ytterligare 1-2 världsklasspelare för att öka sina chanser till att vinna Serie A.

Det har spekulerats mycket kring anfallaren Vlahovic vara eller icke vara i klubben. Det såg länge ut som att serben skulle lämna Juventus, men premiären närmar sig och han verkar av allt att döma bli kvar i laget. Även om Vlahovic inte har lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna i Turin-klubben vet vi alla vilken kvalitet han besitter. Om Juventus vill vara med och utmana om Scudetton behöver Vlahovic göra en stark säsong rent poängmässigt.

Trots att tränaren Maximo Allegri hade bud från många andra klubbar runtom i världen valde han att stanna i Juventus för då han har en stark tro på projektet. I slutet av förra säsongen fick han ordning på sitt lag och man spelade en fin fotboll. Kan man inleda den nya säsongen på samma sätt som man avslutade den förra blir Juventus en seriös titelutmanare!

Nya spelare:

  • Moise Kean (fanns i klubben förra säsongen)
  • Manuel Locatelli (fanns i klubben förra säsongen)
  • Timothy Weah
  • Arkadiusz Milik (fanns i klubben förra säsongen)

Spelare som lämnat:

  • Dejan Kulusevski
  • Arthur Melo
  • Radu Dragusin
  • Angel Di Maria
  • Juan Cuardado

Förväntad startelva:

Szcezesny, Danilo, Bremer, Alex Sandro, Weah, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostic, Chiesa, Vlahovic

Napoli Vinner Serie A

När Napoli kliver in i den nya Serie A säsongen gör man det som regerande mästare. Ingen kan väl ha missat vilken fantastisk säsong laget gjorde ifjol. Man vann inte bara Serie A på ett överlägset sätt – man vann även många fotbollsälskares hjärtan runtom i världen.

Under uppehållet har man bara tappat en nyckelspelare i form av mittbacken Min-jae Kim. Många trodde att Napoli skulle bli sönderköpta efter den makalösa säsongen ifjol, men förutom sydkoreanen är alla nyckelspelare kvar i klubben. Att succéspelarna Victor Oshimen och Khvicha Kvaratskhelia har valt att stanna i Napoli betyder mycket för klubben som vill ta ytterligare steg. Utan dessa spelare hade den kommande säsongen blivit tuff.

Trots att succétränaren Spalletti lämnade klubben efter vinsten förra säsongen borde Napoli ha goda möjligheter till att försvara guldet den kommande säsongen. Rudi Garcia, som är ny tränare för Napoli, har tränat många stora klubbar och spelare tidigare. Han borde alltså inte ha några större bekymmer med att implementera sitt sätt att spela fotboll hos de himmelsblåa från Neapel.

Att Napoli kommer vara med i titelstriden den kommande säsongen känns som en självklarhet. Det är såklart svårt att vinna ligan två år i rad, men med tanke på hur bra fotboll man spelade ifjol och att truppen i stort sett är intakt så ser Napolis möjligheter till ytterligare en Scudetto ljusa ut. Vad som möjligtvis kan sätta käppar i hjulet är att man inte har tagit in någon / några toppspelare under transferfönstret. Även om truppen höll högsta nivå ifjol kan ett par nyförvärv boosta hela laget.

Nya spelare:

  • Giacomo Raspadori
  • Giovanni Simeone
  • Natan
  • Elia Caprile
  • Nosa Edward Obaretin

Spelare som lämnat:

  • Minjae Kim
  • Andrea Petagna
  • Elia Caprile (utlånad)
  • Sebastiano Luperto
  • Giuseppe Ambrosino

Förväntad startelva:

Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Ostigard, Rui, Anguissa, Lotbotka, Zielinski, Elmas, Oshimen, Kvaratskhelia

Galna scener i Neapel efter att laget tagit hem ligan förra säsongen.

Roma vinner Serie A

Förra säsongen knep Roma sjätteplatsen i Serie A och avancerade därmed till Europa League. Målet med den kommande säsongen är att knipa en topp 4 placering för att ta sig till Champions League. Vi ska dock inte räkna bort Roma från guldet helt och hållet. Har man Mourinho som tränare kan vad som helst hända.

Men om vi ska vara någorlunda realistiska så är Romas möjligheter till att vinna Serie A relativt små jämfört med de andra toppkonkurrenterna. Även om Mourinhos gäng har en hög högsta nivå finns det mycket som laget behöver förbättra. Många trodde att Roma skulle plocka in 1-2 storspelare för att spetsa truppen ytterligare, men med bara någon vecka kvar till premiären så har de stora nyförvärven uteblivit. Även om man inte har tappat några nyckelspelare är Mounrinho med största sannolikhet missnöjd med sommarens transferfönster.

Att storstjärnan Paolo Dybala är kvar i Roma är viktigt för hela projektet. Förra säsongen var han lagets bästa målskytt och framspelare. Han gjorde alltså mest poäng i ett Roma som annars saknar en pålitlig målskytt. Tammy Abraham inledde sin karriär i Roma på ett imponerande sätt, men ifjol lyckades han bara göra 8 mål i ligan. Inte heller har Andrea Belotti fått det att lossna i Roma. Vi alla vet dock hur pass bra både Belotti och Abraham kan vara. Skulle det lossna för bägge dessa spelare i år kommer Roma bli mycket starkare.

Om Roma vill vara med och utmana om guldet på allvar den kommande säsongen behöver man bli stabilare i sina prestationer. Det kommer inte finnas utrymme för att tappa poäng mot lag som är sämre på pappret.

Nya spelare:

  • Evan Ndicka
  • Houssem Aouar
  • Rasmus Kristensen

Spelare som lämnat:

  • Justin Kluivert
  • Matias Vina
  • Benjamin Tahirovic
  • Cristian Valpato
  • Eldor Shomurodov

Förväntad startelva:

Patricio, Ndicka, Smalling, Mancini, Zalewski, Bove, Cristante, Pellegrini, El Shaarawy, Dybala, Abraham / Belotti

Vinnare Serie A tio senaste säsongerna

I tabellen nedan ser du vilka lag som vunnit Serie A tio senaste åren.

Mästare Säsong
Napoli 2022/23
Milan 2021/22
Inter 2020/21
Juventus 2019/20
Juventus 2018/19
Juventus 2017/18
Juventus 2016/17
Juventus 2015/16
Juventus 2014/15
Juventus 2013/14

Spelbolag med odds på Serie A

Nedan ser du betttingsidor med svensk licens med odds på vinnare Serie A 2023/2024.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

betting.se

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

Vilket lag har vunnit flest titlar i Serie A?

Det laget som har tagit hem flest titlar som ligasegrare är Juventus. De har vunnit ligan 36 gånger. Det laget som tagit hem näst flest titlar är Inter med 19 och på samma plats hittar vi deras stadsrival, AC Milan. Bakom topptrion på fjärdeplats hittar vi Genoa som vunnit italienska Serie A, nio gånger. Långt ner på listan hittar vi Roma som blivit ligamästare vid 3 tillfällen tillsammans med Napoli. Lazio har två ligaguld.

Lag Antal titlar
Juventus 36
Inter 19
AC Milan 19
Genoa 9
Torino 7
Bologna 7
Pro Vercelli 7
Roma 3
Napoli 3
Lazio 2

Vad får vinnaren av Serie A?

Troféen som vinnaren av Serie A får kallas Scudetto som på engelska betyder “small shield”. Nästföljande säsong får de regerande mästarna på sina matchtröjor bära en vapensköld med de italienska färgerna som symboliserar att de vann ligan det föregående spelåret. Vinnaren får dessutom en direktplats till Champions League. När Napoli vann ligan 2022/23 fick laget en prissumma på €23.4 miljoner.

FAQ vinnare Serie A

Få svar på de vanligaste ställda frågorna om vinnare Serie A nedan.

Vilket lag i Serie A har vunnit ligan flest gånger?

Juventus har vunnit Serie A flest gånger. Med sina 36 titlar är man överlägset bäst i Italien.

Vilket lag är favoriter att vinna Serie A 2023/2024?

Inter är i dagsläget favoriter till att vinna Serie A säsongen 2023/2024. Den näst största favoriten är Napoli.

Vilket lag är regerande mästare i Serie A?

Napoli är regerande mäster i Serie A. Klubben vann sin första Scudetto sedan Maradonas tid ifjol.

Var kan jag tippa på vilka som vinner Serie A 2023/2024?

Alla spelbolag ni kan läsa om hos oss erbjuder odds vinnare serie a. Jämför och hitta de högsta oddsen. Klicka på knapparna i artikeln för att ta dig till bettingsidan.