Det är något speciellt med fotbollsmatcher där ärkerivaler drabbar samman. Betting har samlat världens största rivalmatcher fotboll i en Topp 10-lista, där du hittar stora matcher som El Clásico, Old Firm och Le Classique. 

Spela på världens största rivalmatcher hos Expekt!

Vi startar den härliga resan bland världens största ärkerivaler med uppgörelsen på San Siro, Derby della Madonnina.

10. AC Milan - Inter

Det är mycket mer än bara en fotbollsmatch när AC Milan och Inter möts på sin gemensamma hemmaplan, San Siro. Stämningen är alltid elektrisk när AC Milan-fansen, "Rossoneri", och Inter Milan-fansen, "Nerazzurri", hejar fram sina hjältar vid gränsövergången.

Rivaliteten mellan lagen förvandlar San Siro till ett levande fotbollstempel med imponerande tifoskärmar som symboliserar den djupa rivaliteten mellan de två klubbarna. Fansen är den drivande kraften bakom rivaliteten och hjälper till att skapa den unika atmosfären.

9. Marseille - Paris Saint-Germain

Den penningstarka huvudstadsklubben PSG har fortfarande en stadig kamp i de intensiva mötena med rivalerna Olympique de Marseille. Den intensiva franska rivaliteten är känd som "Le Classique" och för Marseilles fans betyder det mycket att skicka hem "Les Parisiens" från Stade Orange Vélodrome med en förlust.

Le Classique handlar om heder och stolthet mellan två av Frankrikes mest ikoniska klubbar och dessa matcher är några av de mest minnesvärda ögonblicken i Ligue 1 och den franska fotboll.

8. Al Ahly - Zamalek

Kaotiska Kairo står stilla när Al Ahly drabbar samman med Zamalek, två av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Egypten. Rivaliteten är känd som "Kairoderbyt" och har djupa rötter med de republikstödjande nationalisterna i Al Ahly mot de kunglighetsstödjande Zamalek.

Stämningen på Cairo International Stadium på matchdagen är febrig med en otrolig atmosfär. Matcherna har en enorm betydelse för både spelare och åskådare och bidrar till att definiera den egyptiska fotbollskulturen på högsta nivå.

7. Roma - Lazio

Huvudstaden i stövellandet står värd för Derby della Capitale när AS Roma och SS Lazio möts på Stadio Olimpico. Stolthet, prestige och storhet står på spel när Roma-fansen tar Curva Sud och Lazio-fansen tar Curva Nord.

Det är alltid en spektakulär show på läktarna med massor av passion och fansen är involverade i allt som händer på planen. Största matchen i Serie A måste vi ändå hålla den som.

6. Manchester United - Liverpool

Även om Manchester City har tagit över Premier League är mötet mellan Manchester United och Liverpool fortfarande en av de äldsta och mest berömda rivaliteterna i engelsk fotboll. Liverpoolfansen välkomnar fansen till Anfield med sin berömda sång "You'll never walk alone" som fyller läktarna och får fansen att komma i stämning inför matchen.

Manchester United är verkligen en klubb som genomsyras av traditioner, och fansen har den legendariska Old Trafford-stadion som sin fästning. Rivaliteten mellan Manchester United och Liverpool FC sträcker sig bortom fotbollen och sätter sin prägel på både Manchester och Liverpool.

5. Borussia Dortmund - Schalke

Det går inte att komma ifrån att Bayern München är den största klubben i Tyskland, men Dortmund har sin starkaste rivalitet med Schalke 04, grannarna i Nordrhein-Westfalen. Båda klubbarna har stolta industriella rötter och bara seger räknas för de två supportergrupperna när Dortmund och Schalke drabbar samman. 

Detta skapar ett fantastiskt tryck från läktarna och ger liv och gnista åt Revierderby-matcherna, där intensiteten på läktarna är unik för Bundesliga.

4. Fenerbahce - Galatasaray

Vilka är kungarna av Istanbul? Det kommer att avgöras när Fenerbahce och Galatasaray möts i den hektiska turkiska Süper Lig. Istanbul är en av världens största fotbollsstäder och inget slår matcherna mellan ärkerivalerna Fenerbahce och Galatasaray. Med hög spänning och elektricitet i luften kan vad som helst hända i dessa matcher. 

De medkännande och passionerade fansen skapar en skrämmande intensiv inramning och det är inget för de svaga hjärtana, men också en oförglömlig uppvisning och fotbollsfest.

3. Celtic - Rangers

Old Firm mellan Celtic och Glasgow Rangers handlar om mycket mer än fotboll. Det handlar också om religion och politik i denna lokala uppgörelse där protestantiska Rangers tar sig an katolska Celtic. Den skotska ligan tillhör kanske inte världseliten, men atmosfären och intensiteten i Old Firm-matcherna är i en klass för sig.

Rivaliteten mellan de två Glasgow-klubbarna går tillbaka till 1888 och det finns gott om historia och tradition kring matcherna på Ibrox Stadium och Celtic Park.

2. Real Madrid - Barcelona

Fotbollsfans från hela världen samlas för El Clasico, den ikoniska matchen mellan kungliga Real Madrid och katalanska FC Barcelona. Det uppskattas att över 700 miljoner människor tittar på när Real Madrid och Barcelona möts. El Clasico är utan tvekan den största klubbmatchen i världen.

Även om superstjärnorna i de båda topplagen gör sitt bästa för att hålla fokus på själva fotbollsmatchen, är El Clasico en drabbning som sjuder av konflikter och motsatta identiteter. På ena sidan har vi huvudstadsklubben Real Madrid och på den andra FC Barcelona, symbolen för katalansk nationalism.

På ett fullsatt Santiago Bernabeu i Madrid eller Camp Nou i Barcelona skapar dessa spänningar en speciell atmosfär.

1. River Plate - Boca Juniors

Det krävs något helt unikt för att slå Real Madrid - Barcelona, och det är precis vad vi hittar i det argentinska toppmötet mellan River Plate och Boca Juniors. Det blir inte mycket vildare än Superclásico.

Läktarna är fullsatta när River Plate-fansen "Los Millonarios" och Boca Juniors-fansen "Los Xeneizes" kämpar för att vinna kampen om läktarna. De mest passionerade supportergrupperna är kända över hela världen för sitt imponerande stöd, färgglada tifo och sånger under matcherna.

Det är också en uppgörelse mellan arbetarklassklubben Boca Juniors och överklassklubben River Plate, vilket gör Superclásico till den mest passionerade uppgörelsen i världen.

Spelbolag med bästa odds och bonusar

Här följer några bettingsidor med svensk licens ni snabbt och enkelt kan registrera konto hos.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

FAQ: Världens största rivalmatcher i fotboll

Här får ni svar på de vanligaste ställda frågorna i ämne.

Vilken är den största rivaliteten inom fotbollen?

De lokala matcherna mellan de argentinska storklubbarna River Plate och Boca Juniors lyfts ofta fram som världens största rivaliteter. Dessa matcher, som kallas Superclásico, är höjdpunkten för de många fotbollsfansen i Buenos Aires.

Vilket är det största rivalmötet i svensk fotboll?

Matcherna mellan Djurgården och AIK får anses vara den största rivalieten inom den svenska fotbollen.