Allsvenskan är känd för att vara en jämn serie och även om Malmö FF dragit ifrån något de senaste tio åren är det ofta spännande hela vägen in i slutspurten om Lennart Johanssons pokal. Men även om det ofta är jämna och täta matcher har inte det alltid varit fallet. Tre stycken matcher har inneburit total kross och det är de skånska lagen Malmö FF och Helsingborgs IF som sitter på rekorden.

Läs också: Odds Allsvenskan 2024

13-1: Helsingborgs IF - IFK Eskilstuna

  21 oktober, 1928  

Säsongen 1928/29 tog Helsingborgs IF emot IFK Eskilstuna i en match som än idag är historisk. Detta var den femte säsongen av Allsvenskan och Helsingborgs IF skulle gå och vinna SM-guldet före Örgryte IS. Säsongen skulle bli ihågkommen för den sinnessjuka segern av HeIF mot Eskilstuna som senare skulle åka ur högsta serien. I matchen mellan Helsingborg och Eskilstuna skulle Helsingborg inte spara krutet. Efter en total överkörning slutade matchen otroliga 13-1 vilket än idag är rekord över högsta vinsten någonsin. Helsingborgs IF har också rekordet i modern tid då de år 2007 vann med 9-0 mot Halmstad. Idag hittar vi dock ”Sundets Pärla” i Superettan.

12-0: Malmö FF - Halmstads BK

   3 juni, 1943   

Att Malmö FF dominerar svensk fotboll idag är väl känt men säsongen 1942/43 blev laget inte bättre än femma i tabellen, sex poäng bakom IFK Norrköping. Under säsongen skulle Gunnar Nordahl för Degerfors bli seriens bästa målskytt med sina 16 mål. På tal om mål var det något Malmö lyckades göra i mängder mot Halmstad, som i övrigt stod för en stabil säsong och slutade sexa i tabellen på samma poäng som Malmö FF. Detta märktes dock inte när lagen möttes eftersom Malmö FF totalt körde över Halmstad och tangerade Helsingborgs rekord från 1928. Matchen slutade hela 12-0 till ”Di Blåe” vilket än idag är den största segern för MFF i en seriematch.

12-0: Malmö FF - Jönköping Södra IF

  26 maj, 1949  

Nästan sex år efter demoleringen av Halmstads BK var det dags igen. Den här gången var det Jönköping Södra som fick ta del av det himmelsblåa målfyrverkiet. Matchen innehöll inte mindre än tre stycken hattrick av Calle Palmér, Börje Tapper och Stellan Nilsson. I övrigt gjorde Kjell Rosén två mål och Egon Jönsson ett mål. Matchen var den fjärde i den svit av obesegrade matcher som skulle uppgå till 49 stycken, vilket än idag är rekord inom svensk fotboll. Frågan är om det någonsin kommer slås eller om ens någon kommer i närheten. Det känns också osannolikt att det i Allsvenskan skulle kunna bli samma segermarginal som det blev 1949.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

FAQ: Största vinsterna i Allsvenskan

Här nedanför har vi samlat vanliga frågor och svar om de största vinsterna i allsvenskan.

Vilket lag har störst vinst i Allsvenskan genom tiderna?

Störst vinst har Helsingborgs IF från 1928, 13-1 mot IFK Eskilstuna.

Vilket lag har tagit flest poäng i Allsvenskan genom tiderna?

Flest poäng i allsvenskan har AIK och Malmö FF tagit (67).

Största vinsten för AIK i Allsvenskan?

AIKs största seger genom tiderna i Allsvenskan kom 1930 mot IFK Malmö (9-0).

Största vinsten för Djurgården i Allsvenskan?

1990 kom Djurgården största seger i Allsvenskan efter 9-1 mot Hammarby.