Annons

Odds på IFK Norrköping i Allsvenskan 2023

Spelschema, Norrköping

Hela spelschemat

Förra året var för många Peking-fansen ren ångest. Senast det såg så uselt ut var 2014, då höll IFK på att åka ur. Men 2014 följdes mot alla odds upp av ett SM-Guld. Det ska lite väl till för att det ska upprepas, men en placering på övre halvan är det minsta man kan kräva i Allsvenskan 2023.

Odds på IFK Norrköping i Allsvenskan 2023

Trots fina offensiva krafter så är det Totte Nyman som allt som oftast får ansvaret för målskyttet. Den pålitliga målgöraren är givetvis favorit till att göra flest mål i IFK Norrköping, med all rätt också. Totte Nyman att vinna skytteligan i Peking ger 2.30 hos Expekt.

IFK Norrköping: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 41,00
Placerar sig bland de tre bästa 8,00

Information & Statistik

IFK Norrköpings styrkor

Först och främst så spelar en av Allsvenskans bästa spelare, Arnor Sigurdsson, i laget. Finns det någon spelare med en högre höjd än islänningen? Tveksamt. Offensiven generellt får väl ses som laget styrka, även om man tappat La dolce vita Jonathan Levi. Här finns, utöver Arnor, stadens son Totte Nyman, den spelare som av de nu aktiva i Allsvenskan gjort flest mål. Här finns också den inlånade danska talangen Victor Lind, dansk-italienaren Vito Hammershöy Mistrati, en av Eidur Gudjohnsens många söner och ännu en Arnor - Traustason. Det finns offensiv kvalité så det räcker och blir över, men Totte behöver nog göra sina 10-15 mål för att det ska bli en bra säsong.

IFK Norrköpings svagheter

Den defensiva bredden? Defensiven i allmänhet, kanske man ska säga. Utöver en oprövad ghanan så finns det egentligen bara två mittbackar i truppen. Tränare Glen Riddersholm (Har han egentligen vad som krävs, eller skriker han mest?) har ropat efter förstärkning i mittlåset under hela försäsongen, hittills utan någon lycka. Prestigevärvningen Ekpolo skickades iväg, de Brito är fortsatt skadad, stadens andra son Linus Wahlqvist drog till Polen osv. Håller Daniel Eid som ordinarie högerback? Ska Ssewankambo spela mittback? Högerback? Innermitt? Ska en 17-årig dansk vara lösningen på lagets vänsterbacksproblematik, eller är det inlånade Yayha Kalley som ska husera där? Många frågetecken, minst sagt. 

Fakta om IFK Norrköping:
 

Grundad: 1897
Hemmaplan: Platinumcars Arena (konstgräs), kapacitet 16 000
Tränare: Glen Riddersholm
Titlar: 13 SM-guld och 6 cupsegrar
Placering 2022: Tolva


IFK Norrköpings Allsvenskan-historik

IFK Norrköping har en lång och framgångsrik historia i Allsvenskan och har hela 13 SM-guld vilket är fjärde flest. Före storstadsklubbar som Djurgården och Hammarby. Senaste guldet kom 2015 med nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson som tränare. Men laget har behållit sin status som ett topplag och har en sund ekonomi, många bra spelare och vågar satsa. Därför ser framtiden ljus ut för IFK Norrköping.

Spelschema, Norrköping

Spelschema, Odds på Allsvenskan

Kommentarer

Feedback