Det knepigt att ranka målvakter i allsvenskan 2024. Alla målvakter har sina styrkor och svagheter men vi på betting har gjort en objektiv lista av allsvenskans fem mest kompletta burväktare inför säsongen. Bland annat går en andramålvakt in på listan. 

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

Johan Dahlin – Malmö FF

Han är förstamålvakt i Sveriges bästa lag, om det hade funnits en bättre målvakt i allsvenskan hade Malmö FF redan plockat honom (vilket de visserligen näst intill redan gjort). Detta blir förmodligen Dahlins sista säsong på svensk elitnivå och mycket talar för att han får en roll inom klubben framöver.

Det finns målvakter som är mer dominanta i luftrummet och kanske till och med bättre bollmotare. Som helhet är han dock etta, Johan Dahlin, särskilt nu efter att Hákon Valdimarsson tackat för sig i Elfsborg.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Malmö FF vinner 1,85

Jakob Widell Zetterström – Djurgårdens IF

Den eviga tronarvingen till Robin Olsen i svenska landslaget men som ändå inte riktigt har fått den utveckling många hoppats på. Är en toppmålvakt på många sätt, däremot har han fortfarande en förmåga att hänga tvätt emellanåt.

Behöver värdera situationer bättre för att ta det där sista klivet och blomma ut till inte bara allsvenskans bästa målvakt utan Sveriges bästa målvakt.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Djurgården bäst i Stockholm 2,25

Ricardo Friedrich – Malmö FF

Har klubbadresser i både turkiska högstaligan och Bodö/Glimt på cv:et. Blev ett stort namn i svensk fotboll när han säsongerna 2022 och 2023 vaktade buren för Kalmar FF – så pass att självaste Malmö FF lockade med ett saftigt kontrakt.

Lär bli lite av en övergångsperiod för Friedrich som till en början får ses som reservmålvakt. Som linjemålvakt är han dock bättre än Johan Dahlin. Inget snack om att reflexerna är hans stora styrka.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Malmö FF hamnar före Djurgården 1,20

Samuel Brolin – Kalmar FF

En av allsvenskans mest underskattade målvakter som ännu inte riktigt fått chansen. Var utlånad till Mjällby från AIK förra säsongen och när AIK har en före detta landslagsmålvakt i truppen blir det ohållbart med Brolin i laget.

Är obestridlig etta i luftrummet i hela allsvenskan vilket ger försvarsspelare ett annat lugn. Skulle kunna utveckla sitt spel med fötterna för att ta det där sista kliven och gå utomlands.

Många trodde kanske att Brolin skulle till en storklubb, bland annat var FC Köpenhamn intresserade men i slutändan blev det alltså Kalmar FF, så lite upp till bevis nu för den över två meter långe burväktaren.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Kalmar FF åker inte ur 1,20

Jonathan Rasheed – IFK Värnamo

Hade det tufft i början av förra säsongen. Inledde på bänken och när han fick chansen senare under våren stod han för ett par tveksamma ingripanden som kostade Värnamo poäng. Under hösten var han dock outstanding  och höll nollan totalt nio gånger på 22 matcher under fjolåret – starka papper!

Med sina fina fötter är han en nyckelspelare Värnamos uppspelsfas där han gång på gång spelade bort första pressen. Skulle behöva vara mer dominant i luftspelet för att hamna högre upp på den här listan.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
IFK Värnamo åker inte ur 1,25