Annons

Odds på Malmö FF - Allsvenskan 2022

Mesta mästarna Malmö ångar på in i Allsvenskan 2022 och ser ut att bli svårstoppade mot ett tredje raka SM-guld. Milojevic är ny tränare, men har redan lyckats att styra sitt lag till en cupfinal. Truppen ser nästan för bred ut. Ja, vad ska kunna stoppa den skånska segermaskinen i år?

Odds på Malmö FF i Allsvenskan 2022

Även om Malmö säkrade titeln under sista omgången 2021 så kändes det aldrig riktigt nära att laget skulle tappa guldet. Inför 2022 är laget stora favoriter igen och det är svårt att se att man ska misslyckas med att ta ett tredje raka SM-guld. Kiese Thelin var den sista pusselbiten för att göra lagbygget 100 procent redo för detta uppdrag. Självklart tippar vi att Malmö tar SM-guld Allsvenskan 2022.

Malmö FF: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 2,20

Information & Statistik: Malmö FF

Malmö FF:s styrkor

Truppens spets och bredd är en otrolig styrka. Malmö har i princip två eller fler klasspelare att tillgå på varje position. Lägg till talanger som Nanasi, Hugo Larsson och Abubakari. Laget är verkligen rustat för att vinna SM-guld samtidigt som man kan rotera laget och klara av ett Champions League-kval.

Malmö FF:s svagheter

Svårt att hitta några direkta svagheter, men några mindre går att gräva fram. Milojevic är ny tränare och det kan alltid ta lite tid innan hans taktik sätter sig bland spelarna. Många spelare är lite äldre och då ökar risken för skador. Moisander verkar ha gått sönder nu innan premiären och Olsson har lite problem. Toivonen och Knudsen är på väg tillbaka från längre skador, samt Lewicki. Även Malmö kan påverkas av skador och behöva ändra om för mycket i sin startelva.

Fakta om Malmö FF:
 

Grundad: 1910
Hemmaplan: Eleda Stadion (gräs), kapacitet 22 500
Tränare: Milos Milojevic
Titlar: 22 SM-guld och 14 cupsegrar.
Placering 2021: Etta

Malmö FF:s Allsvenskan-historik

Med 22 SM-guld och 14 Cup-guld är det ingen annan som kan matcha Malmö FF:s historia i de svenska tävlingarna. Laget är också de enda som nått Champions League på 2000-talet och nådde final i tävlingen 1978/79 vilket man är ensamma om med i Sverige. MFF har 86 allsvenska säsonger och är 1:a i allsvenskans maratontabell. Malmö har under 2000-talet gjort vad som såg omöjligt ut under 90-talet. Nämligen att peta ner IFK Göteborg från platsen som Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb.

Kommentarer

Feedback