Annons

Odds på Jönköpings Södra - Superettan 2021

Jönköping Södra spelar sina matcher hemma på Stadsparksvallen med plats för 6200 personer. Laget blev fyra 2019 och missade kval men förra året slutade J Södra trea men misslyckades i kvalspelet upp till högsta serien. Nu hoppas klubben kunna bryta trenden och ta sig tillbaka upp i Allsvenskan men med tanke på hur de andra lagen rustat håller inte vi det som sannolikt.

Odds på Jönköpings Södra - Superettan 2021

Odds på Jönköpings Södra i Superettan Högsta odds Spelbolag
Vinner Superettan 8,00
Topp tre 2,60
Topp åtta 1,15
Nedflyttning till div. 1 41,00

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: Jönköpings Södra - Superettan 2021

J Södra är tippade att sluta sjua i tabellen trots att de blev trea förra säsongen. Anledningen till detta har inte så mycket att göra med att de blivit sämre utan snarare att serien ser svårare ut 2021 med de andra lagen som satsat. Media och tränare har tippat klubben sjua och någon sådan placering vore inte osannolik. Vi tror att J Södra hamnar antingen sexa eller sjua i Superettan 2021.

Information & Statistik: Jönköpings Södra

Styrkor & Svagheter

Det finns en del del kompetenta spelare i Jönköping där nyförvärvet Robin Book från Örebro kanske är det största namnet. Men spelare som Moustafa Zeidan, Jesper Svensson och Elias Gustafson kan också hota vilket försvar som helst i ligan. Det är snarare i defensiven som svagheterna kan hittas. Visst finns Marcus Degerlund i mittlåset men i övrigt är det inga försvarare som för ett lag tillbaka till Allsvenskan. Eric Johana Omondi, lagets centrala anfallare, blir spännande att följa under säsongen.

Jönköpings Södras historia

Jönköpings Södra har funnits sedan 1922 och gjort totalt tolv allsvenska säsonger. Den senaste sejouren inträffade 2016 och 2017 men sedan 2018 är det alltså Superettan som gäller igen. Det har inte direkt vimlat av världsstjärnor i J Södra men noterbart är att Olle Nordin tränat klubben. Idag är det Patric Jildefalk som leder laget och han hoppas nå upp till Allsvenskan vid tredje försöket. De har varit väldigt nära men frågan är om de har tillräckligt med kvalité för att lyckas den här gången.

Kommentarer

Feedback