Annons

Odds på Helsingborgs IF - Superettan 2021

Spelschema, Helsingborg

Hela spelschemat

Superettan odds har gått från aktuellt till högaktuellt för dig som gillar svensk fotboll. Om två veckor drar nämligen Superettan 2023 igång och redan nu kan det vara bra att läsa på om lagen. I denna text kommer en genomgång av Helsingborg IF – ett lag som är den stora förhandsfavoriten. Klubbens ambitioner är som vanligt höga, inte minst i Superettan.

Allt som räknas för Helsingborg är att man tar sig tillbaka till Allsvenskan direkt. Allra helst vill man såklart stå som vinnare i slutet av säsongen. Det ska dock sägas att Andreas Granqvist (Sportchef) och company har legat relativt lågt på transfermarknaden under uppehållet då man inte har tagit in några stora namn eller etablerade spelare. Förvisso har man hämtat in försvararen Frederik Holst från Lilleström samt anfallaren Erik Ring från AIK, men någon prestigevärvning har uteblivit så här långt.

Odds på Helsingborgs IF - Superettan 2023

Odds på Helsingborgs IF i Superettan Högsta odds Spelbolag
Vinner Superettan 4,50
Topp tre 1,60
Topp åtta 1,01
Nedflyttning till div. 1 101,00

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: Helsingborgs IF - Superettan 2023

Helsingborg är i dagsläget den stora favoriten till att vinna hela Superettan den kommande säsongen. Oddsen på att Skåneklubben vinner serien är ungefär 3.75 samt 1.24 på att laget slutar topp fem. Med andra ord har spelmarknaden stora förväntningar på att Helsingborg gör en stark säsong under 2023. Men med stora förväntningar kommer även stor press på spelarna, vilket kan vara något negativt. På förhand tror vi dock att spelmarknaden är rätt ute gällandes Helsingborgs möjligheter till att göra stora saker i Superettan 2023. Jämfört med de övriga lagen i serien har HIF en stark trupp som borde kunna lösa uppflyttning till Allsvenskan. Om de vinner eller går upp som två får tiden utvisa.

Information & Statistik: Helsingborgs IF

Styrkor & Svagheter

Helsingborg är en av Sveriges största klubbar och varje gång de spelar i Superettan känns det lite konstigt. Men som vi alla vet kan ett fotbollslag inte leva på sin historia utan det gäller att prestera säsong ut och säsong in om man vill spela i Allsvenskan. När det gäller Helsingborgs styrkor anser vi att laget i sen helhet håller en väldigt hög nivå. Ingen lagdel i sig utmärker sig speciellt mycket utan nyckeln till framgång kommer förmodligen vara kollektivet. Vi tror inte att Helsingborg kommer vara seriens mest målfarliga lag, men vi tror att HIF kommer vara seriens mest svårslagna lag. Kombinationen av ett stabilt försvar / mittfält och ett funktionellt anfall kommer ta Helsingborg tillbaka till Allsvenskan. Trotjänaren Andreas Landgren, som har spelat hela sin karriär i klubben, kommer vara en viktig kugge i Superettan 2023.

Vi har tidigare varit inne på att Helsingborgs styrkor finns i kollektivet och att ingen specifik lagdel sticker ut lite mer. Vad som möjligtvis kan komma att bli Helsingborgs Akilleshäl är det offensiva spelet. I dagsläget finns det inte någon anfallare eller mittfältare som har gjort mer än 10 mål under en och samma säsong. Ibland kan det såklart räcka långt om man har en, två eller tre spelare som gör 7-8 mål under säsongen. Men ett vanligt inslag i ett mästarlag är en målspruta som gör 15-20 mål och avgör matcher på egen hand för sitt lag. Även om vi har stora förväntningar på HIF i Superettan 2023 finns det en risk att offensiven inte räcker till.

Helsingborgs IF historia

Helsingborgs IF har funnits sedan 1907 då klubben grundades och har sedan dess spelat sina hemmamatcher på Olympia. Genom åren har klubben vunnit SM-guld fem gånger och har lika många segrar i Svenska Cupen. Laget tog en sensationell tripper 2011 där de vann SM-guld, Svenska Cupen och den numera nedlagda tävlingen Supercupen. Sedan dess har det dock inte blivit något kul, i alla fall inte någon titel.

Kommentarer

Feedback