Det är dags att lista de bästa backarna i Allsvenskan 2024. Betting har gjort det tuffa jobbet att ranka Allsvenskans bästa backar den här säsongen där vi kommer få se ett gäng intressanta namn blandat med rutin och talang. Lämna gärna en kommentar om ni har åsikter och om något namn saknas på vår lista.

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

Förra säsongen fick Gustaf Lagerbielke äran att ta emot Allsvenskans stora pris som bästa back. Efter mestadels spel i Degerfors samt Elfsborg så lämnade Lagerbielke Sverige för Skottland och Celtic, så han finns såklart ej med på årets lista.

Frederik Winther

Snacka om att Mikael Hjelmberg träffat rätt på den här värvningen. Han kan allt, den här dansken. Hitta kreativa passningar, ta fram bollen - och framför allt - han kan försvara! Någon som Hammarbys backar generellt haft en del problem med senaste åren (eller ska vi säga årtionden?). 

Winther köptes loss för över 10 miljoner kronor från tyska Augsburg och kommer vara en viktig kugge i det här lagbygget. Helt plötsligt känns inte topp 4 för Bajen orimligt. 

Samuel Dahl - Djurgårdens IF

Vänsterbacken som anslöt till huvudstaden från Örebro SK efter halva förra säsongen spelade 13 matcher i Allsvenskan. Trots mindre erfarenhet på den här nivån så visar spelaren ett lugn samtidigt som han även behärskar bra fart. Samuel Dahl är endast 21 år gammal och har framtiden för sig. Det här är en spelare vi tror komma blomma ut ordentligt under de kommande säsongerna.

Djurgården Högsta odds Spelbolag
Bäst i Stockholm 2,25

Pontus Jansson - Malmö FF

Kapten Jansson kom tillbaka till sin hemstad med otroiga förväntningar på sig, vilket han kanske inte riktigt helt har motsvarat så här långt. Men Pontus Janssons ledaregenskaper håller såklart allra högsta klass liksom rent spelmässigt är han på en nivå som kommer ge MFF stabilitet och lugn i flera säsonger framöver.  

Malmö FF Högsta odds Spelbolag
Vinner SM-guld 1,85

Johan Larsson - Elfsborg

Fem mål och sex assist blev det för den 33-årige högerbacken i Allsvenskan 2023. Förra säsongen var ett ordentligt lyft för spelaren som så när tog sitt lag till ett överraskande guld. Johan Larssons offensiva kvaliteer passar perfekt in i Elfsborg spelsätt och vi tror spelaren har en del krut kvar i benen innan åldern tar ut sin rätt. 

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Gör flest assist 41,00

Derek Cornelius - Malmö FF

Mittbacken för en stor positiv överraskning för MFF den förra säsongen. Inte nog med sina fysiska och defensiva kvaliteer så är även Cornelius ett offensivt hot på fasta situationer. Den kanadensiske landslagsspelaren bildar tillsammans med Pontus Jansson Allsvenskans bästa mittlås och frågan är hur länge Henrik Rydström kommer få behålla spelaren?

Läs mer: Senaste speltipsen på Allsvenskan!

Sebastian Holmén - Elfsborg

Nästa back vi väljer att plocka med i årets topplista är Elfsborgs gigant till mittback som under förra säsongen såg till att hans lag släppte in minst mål av samtliga i serien. Trots att kollegan i mittlåset, Gustaf Lagerbielke lämnade så fortsatte Sebastian briljera tillsammans med Buhari. Ska Boråslaget ha något i toppen att göra under 2024 så krävs det att Sebastian Holmen håller samma lugn och stabilitet som under de senaste två säsongerna där hans betygssnitt varit otroligt imponerande.

Elfsborg Högsta odds Spelbolag
Bäst i väst 2,25

Gabriel Busanello - Malmö FF

Här har vi en vänsterback som är allround och kan hantera det mesta på en fotbollsplan. Det fysiska paketet som MFF har på sin vänsterkant blir aldrig trött och kan springa mil upp och ner samtidigt som han håller skärpan. Brassen är bolltrygg, stark i duellspelet samtidigt som hans förmåga att hitta rätt i inspelen håller högsta klass. Gabriel Busanello är utan tvekan en av allsvenskans bästa backar men även spelare totalt sett.

Edvin Kurtulus - Hammarby

Nu är tyvärr Bajens duktiga back skadad men när han väl är tillbaka räknar vi med att Kurtulus kommer vara minst lika bra som under de två tidigare säsongerna i klubben. Hans fina insatser har även belönats med spel i det svenska landslaget och med sin ringa ålder på 24 år kan vi nog snart räkna med att klubbar från de större ligorna är där och budar.

Hammarby Högsta odds Spelbolag
Vinner SM-guld 9,00

Bästa spelbolag till Allsvenskan 2024

Här följer några bettingsidor med svensk licens vi kan rekommendera för spel på Allsvenskan.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

500 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan uttag kan göras måste vinsten från gratisspelet omsättas en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 18 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. 18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är måste omsättas en gång. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024-01-18. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.


FAQ: Allsvenskans bästa backar 2024

Här följer de vanligaste frågorna om allsvenskans bästa backar.

Vem är Allsvenskans bästa back 2024?

Det finns flera kandidater som bästa back i Allsvenskan. Vi lyfter fram Malmö FFs Gabriel Busanello som den bästa just nu.

Vem är den bästa backen genom tiderna i Allsvenskan?

Glenn Hysen rankas som allsvenskans bästa back genom tiderna.