Efter att första gruppspelsomgången är avklarad i EM 2021 har vi redan bjudits på en del riktigt läckra mål. En del såpass snygga att de med stor sannolikhet kommer att etsa sig fast i våra minnen långt efter att mästerskapet är slut. Målen är det allra viktigaste och vi vill därmed lyfta fram de vackraste fullträffarna för att på bästa möjliga sätt summera omgång 1.

Andriy Yarmolenkos reducering mot Holland (2-1)

Efter en mållös första halvlek var det Nederländerna som i den andra halvan av matchen tog kommandot genom att ta ledningen med två mål som kom inom loppet av 6 minuter, Georginio Wijnaldum inledde målskyttet i den 52:a matchminuten och Wout Weghorst utökade senare övertaget. Det är dock ingen av deras två strutar vi kommer ihåg efter att matchen var färdigspelad, istället är det Andriy Yarmolenkos reducering till 2-1. Han kommer i fart utanför straffområdet och får en passning av Roman Yaremchuk. Han driver sedan bollen framåt med ytterligare ett par steg för att sedan med vänsterfoten klippa till och skruva in den i vänstra krysset.

Yarmolenkos mål

Källa: Peter Dejong / POOL / AFP

Milan Skriniars avgörande 2-1 mål mot Polen

Polen tar kontroll och inleder bäst när de försöker skicka bollar på Lewandowski som får två lägen, men missar. Det blir istället slovakiske Robert Mak som via polske målvakten Wojciech Szczęsny skickar in ledningsmålet. Polen kvitterar sedan tidigt i andra halvlekens början, men kommer inte närmare än så. För i matchminut 69 nickar Marek Hamsik en hörna vidare till Milan Skriniar som med en snygg nedtagning med vänsterfoten klipper till bollen efter att den touchat marken en gång. Skottet är så hårt och välplacerat att Szczęsny inte har en chans att ta den.

Jag tycker det är så snyggt det här målet. Dessutom är det såpass viktigt eftersom att det resulterar i att Slovakien tar ledningen mot Polen och senare även vinner matchen.

Läs även våran artikel om de snyggaste målen i EM genom tiderna!

Marcel Sabitzers passning till Stefan Lainer när Österrike tar ledningen

Det slutade i en vinst med 3-1 till Österrike. Nationen som aldrig tidigare har vunnit en match i EM. Så förutom att vi fick se ett av turneringens mest spektakulära mål fick vi således uppleva en historisk seger när de vann mot Nordmakedonien. Målet är riktigt fint, men det skulle naturligtvis aldrig blivit något utan Marcel Sabitzers monsterpassning långt utanför straffområdet. Den är så perfekt slagen att det för Stefan Lainer bara är att sätta dit foten för att styra in den.

Patrick Schicks mål från halva planen mot Skottland

Att vi bjuds på såna här spektakulära mål i ett EM tackar vi för. Det för direkt tankarna till några klassiska kanoner som David Beckham när han i ligamatchen för sitt United mot Wimbledon 1996 skjuter in den från mittcirkeln. Men även Zlatans mål mot England i vänskapsmatchen på Friends 2012. Patrick Schick hade redan i den första halvleken nickat in ledningsmålet för sitt Tjeckien bara tre minuter innan halvtidspausen. Men målet som han gör i den 52:a matchminuten när han från halva planen skjuter den över den skotske målvakten David Marshall som står en bit ut är ett av de snyggaste målen såhär långt i mästerskapet.

Schicks mål

Källa: ANDY BUCHANAN / POOL / AFP