Överlägsen etta som världens bäst betalda fotbollsspelare är Barcelonas Lionel Messi med en månadslön som landar drygt på 106 miljoner kr. Men eftersom att han inte spelar i EM 2021 är han inte med på våran lista över mästerskapets bäst betalda spelare. Vi har inför sommarens turnering listat de spelare som deltar i det europeiska mästerskapet vars månadslön är högst enligt de tio som tjänar mest.

10. Kevin de Bruyne  - Manchester City

Har varit fullkomligt fenomenal i sitt klubblag de senaste månaderna inför att sommarens EM ska börja. Var med och tog Manchester City till finalen av Champions League där han stod för kvitteringen mot PSG i den första semifinalen. Är klubbens viktigaste offensiva spelare och för det lyfter han en lön på ca 16 miljoner kr i månaden. Kan han ta Belgien till nationens första EM-guld i sommar?

9. Manuel Neuer – Bayern München

EM:s bästa målvakt enligt oss och en av klubblaget Bayern München och tyska landslagets absolut viktigaste spelare. Vann Champions League förra året och var en av de stora hjältarna i laget. Största titeln i landslagströjan var VM 2014 när Tyskland landade guldet. Är inte helt säkert om han kommer att starta varje match i sommarens EM eftersom att landslagskollegan Marc-André ter Stegen är minst lika bra på positionen. För sina insatser mellan stolparna i Bayern München lyfter han en lön på ca 17 miljoner kr.

8. Robert Lewandowski - Bayern München

Gick och vann skytteligan i Champions League förra året. Med det blev han den förste att bryta Messi och Ronaldos skyttekungsdominans som hade pågått sedan 2007/2008 då en av dem eller båda slutat på förstaplats sedan dess. Individuellt nådde han inte samma framgång under detta år i den europeiska mästarturneringen då han var skadad i kvartsfinalen mot PSG, men i Bundesliga är han helt överlägsen etta då han i skrivande stund gjort otroliga 39 mål. Tjänar lika mycket som Manuel Neuer då hans månadslön ligger på ca 17 miljoner kr.

7. David de Gea – Manchester United

Är inte längre Manchester Uniteds förstaval mellan stolparna i ligaspelet då han tappat den platsen till Dean Henderson, men det är han som har vaktat målet när United tagit sig till den viktiga finalen i Europa League och i den sista matchen i semifinalen mot Roma utsågs han till matchens spelare. I de senaste landskamperna med det spanska landslaget har han setat på bänken, så det är inte helt säkert om han kommer starta under EM. Oavsett hur det blir med hans framtida spel i klubb och landslag lyfter han en lön på ca 18,7 miljoner kr.

6. Sergio Ramos – Real Madrid

Kanske inte kommer som en överraskning att Sergio Ramos är EM:s bäst betalda försvarare. Är en av de mittbackar i fotbollshistorien som har mest titlar. Börjar dock bli till åren, så lika snabb är han inte längre, men tar igen det med att läsa spelet och placera sig smartare. Är förutom sina skills i försvaret även en bra målskytt med 128 gjorda mål i karriären. Det innebär att han är den backen som gjort sjätte mest mål genom tiderna.

5. Kylian Mbappé - Paris Saint Germain

Mbappé har två säsonger i rad varit nära att med sitt PSG vinna Champions League. Men de har inte räckt till när det verkligen gäller. Detta år blev de utslagna av Manchester City i semifinalen. Trots uttåget gjorde Mbappé det han skulle och öste in mål, vilket tog honom till en andraplats i skytteligan. I Ligue 1 kommer han sluta som skyttekung då det endast återstår två omgångar och han har en ledning med sex mål.

4. Eden Hazard – Real Madrid

När Hazard hamnat i strålkastarljuset sedan han gick till Real Madrid har det oftast inte varit i positiva sammanhang. Har mer eller mindre varit bedrövlig sedan han kom till den spanska huvudstadsjätten. Var tänkt som Ronaldos ersättare, men det är inte något han levt upp till hittills, men har ett kontrakt som ger honom ca 25 miljoner i månaden fram till 2024, så ännu finns det tid för honom att göra det bättre. Kanske kan han höja sig i sommarens europeiska mästerskap med sitt Belgien?

3. Gareth Bale – Real Madrid

Har under säsongen i Tottenham Hotspur vid vissa tillfällen glänst ordentligt och sett ut som den spelare han gjorde innan han lämnade laget sommaren 2013 för Real Madrid. Är en av de fotbollsspelare som tjänar mest i världen då han drar in ungefär 25 miljoner varje månad. För betalningen av lönen står både Londonlaget och Los Blancos då de betalar 50% var. Kan bli en av EM-slutspelets stora spelare.

2. Antoine Griezmann – Barcelona

EM-slutspelets näst mest avlönade spelare är Antoine Griezmann. I den katalanska huvudstadsklubben anlände han förra säsongen och hade svårt att leva upp till förväntningarna, men har gjort det bättre i år. Bildar tillsammans med Mbappé ett av EM:s bästa anfall då Frankrike är en av de stora favoriterna att vinna det europeiska mästerskapet.

1.Cristiano Ronaldo - Juventus

Enligt oss EM:s bästa spelare. Det ska bli spännande att se när han leder det nya, unga portugisiska landslaget genom sommarens mästerskap där han fortfarande är den stora stjärnan. Kommer från en individuellt riktigt fin säsong i Serie A och Juventus där han leder skytteligan. Har han det som krävs för att ta Portugal till deras andra raka EM-guld?

Zlatan tjänar mest i svenska landslaget

Zlatan spelar i Serie A med AC Milan även nästa säsong. Kontraktet som ger honom ca €7 miljoner plus bonusar sträcker sig över säsongen 2021/22. Det nya kontraktet innebär att 39-åringen är svenska landslagets bäst betalda spelare. Vi hoppas såklart på att han i sommarens mästerskap fortsätter hålla samma form som han har visat upp i klubblaget under säsongen och tar Sverige långt i turneringen.

Plats Månadslön(ca) Position Klubblag Landslag
1. Cristiano Ronaldo 46 miljoner kr Anfallare Juventus Portugal
2. Antoine Griezmann 29 miljoner kr Anfallare Barcelona Frankrike
3. Gareth Bale 25 miljoner kr Anfallare/Högerytter Real Madrid Wales
4. Eden Hazard 25 miljoner kr Anfallare/Yttermittfältare Real Madrid Belgien
5. Kylian Mbappé 21 miljoner kr Anfallare Paris Saint-Germain Frankrike
6. Sergio Ramos 20 miljoner kr Försvarare Real Madrid Spanien
7. David de Gea 18,7 miljoner kr Målvakt Manchester United Spanien
8. Robert Lewandowski 17 miljoner kr Anfallare Bayern München Polen
9. Manuel Neuer 17 miljoner kr Målvakt Bayern München Tyskland
10. Kevin de Bruyne 16 miljoner kr Yttermittfältare/Offensiv mittfältare Manchester City Belgien

Källa L'Équipe. Där bruttolönerna har sammanställts i € och därför är lönerna enligt vår lista inte 100% korrekta med tanke på fluktuerande valutor.