Det råder ingen tvekan om att Premier League har en hel del grymma spelare, varav några är i toppskiktet i världen. Vi på betting.se har nu uppdaterat listan till säsongen 2023/24, där vi kan avslöja att spelare som Virgil van Dijk, Heung-Min Son och Trent Alexander-Arnold blivit petade. Vi bjuder även på listan med de 10 bästa spelarna som någonsin spelat i Premier League. Kommentera gärna vilka spelare ni hade sett på er topp 10-lista!

Spela pa Premier League hos Expekt!

Premier Leagues bästa spelare rankat 10-1 hittar du nedan.

10. Casemiro (Manchester United)

På grund av att han hade passerat sin 30-årsdag kan man lugnt säga att Manchester Uniteds beslut att spendera 60 miljoner pund på Casemiro fick många att höja på ögonbrynen förra sommaren.

Den före detta Real Madrid-mittfältaren har varit ett viktigt tillskott till Erik Ten Hags lag och tillfört en vinnarmentalitet till en trupp som inte hade lyckats leva upp till förväntningarna under den föregående säsongen.

Tillsammans med Marcus Rashford var han nyckeln till att United till slut löste en tredjeplats i Premier league och förtjänar helt klart en plats på vår topplista.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Blir årets spelare 41,00

9. Declan Rice (Arsenal)

Declan Rice står inte riktigt lika mycket i rampljuset som resterande spelare på den här listan. Den försvarsorienterade spelaren är oerhört duktig på det defensiva spelet, och ger vilken spelare som helst rejält med huvudbry.

Rice som var en West Ham-ikon och som förra säsongen bar laget till guld i Europa Conference League, samt nytt kontrakt i ligan ska nu få chansen att utvecklas vidare i Arsenal. Vi tror att uppmärksamheten kring spelaren kommer öka ordentligt och att han får den cred han förtjänar.

Hur som helst är Declan Rice en av de allra bästa spelarna i Premier League just nu, inte minst när det gäller det defensiva arbetet.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Blir årets spelare 21,00

8. Alisson (Liverpool)

Den enda målvakten som platsar på våran topplista Premier League är Liverpools brasse-keeper, Alisson. 

Han var den spelare i laget som styrde skeppet när vattnet började forsa in. En otacksam uppgift har det varit på slutet då försvarsspelet i laget inte alls hållit den nivå som förväntats och efter Pickfords överfall på van Dijk har han inte kommit upp till den tidigare fina nivån.

Ligans bästa målvakt och många fans i klubben hade hoppats få se han ta över kaptensbindeln efter Jordan Henderson. Så pass stor och viktig är han.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinner guldhandsken 6,00

7. Marcus Rashford (Manchester United)

Om du spelar Fantasy Premier League och inte har haft Marcus Rashford i ditt lag någon gång den här säsongen så har du gjort fel.

Manchester United-anfallaren är i sitt livs form, han behöver i snitt mindre än två matcher per mål och som vi skrev tidigare är han nyckeln i Erik ten Hags "återupplivnad" av laget.

Förra säsongen blev det 17 ligamål vilket är ett tangerat rekord för den engelska landslagsanfallaren. Kan vi få se han växa ytterligare och nå den magiska 20-gränsen under den kommande upplagan?

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 17,00

6. Bukayo Saka (Arsenal)

Arsenal njöt av sin bästa Premier League-säsong på en generation och hemmasonen Bukayo Saka var spjutspetsen i deras offensiv.

21-åringen hade sin bästa säsong framför mål där han lyckades göra hela 14 ligamål plus 11 assist, men det är hans allroundspel som gör honom till en sådan dynamitspelare för Gunners.

Vi kan definitivt se den här spelaren växa och bli så pass bra att han en gång stå som nummer 1. Men än så länge är han inte riktigt där.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Gör minst 13 mål 1,85

5. Rodri (Manchester City)

Mannen som gör grovjobbet för Pep Guardiola i maskinrummet får inte det beröm han förtjänar.

Förutom att göra allt du vill ha från en defensiv mittfältare har Rodri varit en viktig komponent till tre Premier League-titlar för klubben samt den fantastiska trippeln ifjol när laget äntligen fick vinna Champions League.

Ska Manchester City fortsätta dominera i liga och i europaspelet så krävs en Rodrigo på mittfältet. Han är den klart bästa spelaren i världen just nu på sin position.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Blir årets spelare 51,00

4. Mohamed Salah (Liverpool)

Mohamed Salah passerade en milstolpe under säsongen 2022/23 när han gick om Robbie Fowler och blev Liverpools bästa målskytt genom tiderna i Premier League.

Det egyptiska stjärnskottet har vunnit Guldskon vid tre tillfällen bland en mängd andra individuella utmärkelser och ledde dessutom Reds till titeln 2020.

Salah har varit en oerhört viktig del i Liverpools framgångar under de senaste åren, och är onekligen en av de allra främsta spelarna som finns just nu i Premier League.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Gör minst 21 mål 1,85

3. Erling Haaland (Manchester City)

Erling Haaland har tagit Premier League med storm sedan han kom till Manchester City från Borussia Dortmund förra sommaren.

22-åringen har det mesta som krävs för att kunna prestera på toppnivå, t.ex. snabbhet, styrka och spelsinne.

Under de kommande åren kommer vi med allra största sannolikhet få se många förstklassiga prestationer från Haalands sida, och redan nu kommer han vinna Premier Leagues golden boot, samtidigt som han gör upp mot Messi i kampen om Ballon D’or.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Gör minst 34 mål 1,85

2. Harry Kane (Lämnat för Bayern Munchen)

Harry Kane fortsätter att göra mål i match efter match, säsong efter säsong. Faktum är att han har varit en av ligans bästa målgöraren under de senaste 10 åren, och har vunnit den inhemska skytteligan hela 3 gånger! Han fortsätter karriären i är han inne i sin peak för tillfället och den höga poängproduktionen lär hålla i ett par år till innan han börjar tappa. Det gör honom till en av ligans absolut attraktivaste spelare att ha i sitt lag. Därav värderas han högst i Premier League.

Kane är dock inte bara inblandade i målskyttet, utan är en viktig del för laget som helhet, samt är en av de allra främsta spelarna som vi har i Premier League just nu.

Snacket går om att han kommer lämna för Bayern Munchen. Vi hoppas att han blir kvar i England för att slå målrekordet, vilket i vår mening väger tyngre än ett guld i Bundesliga.

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 8,00

1. Kevin De Bruyne (Manchester City)

Kevin De Bruyne är en mittfältare med ett fantastisk målsnitt, en förmåga att driva bollen framåt, samt sammanfogar mittfältet på ett sätt som få andra spelare är kapabla till.  Har tillsammans med Harry Kane varit den spelare som de senaste säsongerna varit allra viktigast för sitt klubblag. Är den viktigaste offensiva spelaren i hela Manchester City. Lagets offensiv står och faller med honom.

Utan hans kreativitet och assists hade aldrig Sergio Agüero varit den målskytt han var under sina säsonger i Manchester-klubben, och samma sak gäller nu med Erling Haaland. Är med sin förmåga att läsa spelet ovärderlig för Citys framgångar de senaste åren.

Under sin tid i Manchester City har han varit med och vunnit otaliga titlar, och mer kommer det förmodligen att bli i framöver!

Odds: Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Blir årets spelare 8,00

Missa inte vår analys av odds på Premier League-säsongen

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Topp 10: Bästa spelarna i Premier League någonsin

Se topp 10-listan över de bästa spelarna någonsin som spelat i världens bästa fotbollsliga. (Four Four Two)

10. Paul Scholes (Manchester United)

Det går inte att komma ifrån att Manchester United kommer att dominera denna Topp 10 och det kanske mest överraskande är att Paul Scholes "bara" är nummer 10 på Four Four Two:s lista.

Det finns en enorm respekt för Paul Scholes, och legender som Zinedine Zidane, den italienske maestron Andrea Pirlo och Thierry Henry - vi återkommer till honom på den här listan, förresten - lyfter fram den sympatiske Scholes som en av de spelare de skulle ha velat spela med.

Paul Scholes gjorde dock inget större avtryck i det engelska landslaget, där han användes på vänsterkanten för att göra plats för Steven Gerrard och Frank Lampard på det centrala mittfältet. Även för att han var den enda av de tre stjärnspelarna som faktiskt kunde anpassa sig till denna ovana position.

Paul Scholes gjorde 14 mål på 66 landskamper för England och vann det engelska mästerskapet 11 gånger och Champions League två gånger med Manchester United.

9. Patrick Vieira (Arsenal)

Den energiske Patrick Vieira, tillsammans med managern Arsene Wenger, skapade en fransk revolution och tog Premier League till en helt ny nivå. Vieira anslöt till Londonklubben 1996 och var en viktig box-to-box-spelare som kontrollerade matcherna och satte tempot för Gunners.

Patrick Vieira blev symbolen för Arsenals berömda "The Invincibles", som vann Premier League obesegrade säsongen 2003/2004. Vieira var mittfältskungen i det bästa och mest kompletta laget i Premier League någonsin.

Patrick Vieira hade hela paketet med en fantastisk vision som spelfördelare. Han var bolltrygg och närkampsstark, hade teknik i världsklass och var extremt spelintelligent. Och djävulskt snabb att vända spelet, vilket överraskade motståndarna när Vieira var en vågbrytare och initierade omställningar.

Fransmannen väjde inte för en snabb fight och det blev många intensiva dueller med Manchester Uniteds Roy Keane, som tillhörde den utdöende rasen av defensiva mittfältare som egentligen bara hade till uppgift att vara bollvinnare och sällan bidrog till det offensiva spelet. 

Patrick Vieira var mittpunkten som skyddade Arsenals små tekniker och vann Premier League tre gånger. Han vann VM 1998 för det franska landslaget och gjorde 107 framträdanden. Det finns en bra anledning till att nya mittfältsstjärnor fortfarande kallas "den nye Vieira" efter alla dessa år. Det har inte funnits någon spelare med samma kvaliteter som Patrick Vieira.

8. Frank Lampard  (Chelsea)

Den ryske miljardären Roman Abramovich skapade en ny revolution i Premier League när han anlände till Stamford Bridge 2003. Omedelbart ökades transferbudgeten kraftigt och alla klubbar som inte hängde med på transfermarknaden lämnades på perrongen. 

Medan den ena superstjärnan efter den andra hämtades till Chelsea var det Frank Lampard som satte agendan som lagets obestridde ledare. Frank Lampard gjorde 177 mål i Premier League och vann titeln tre gånger med Chelsea. Lampard lyfte Champions League-pokalen 2012 efter finalsegern över Bayern München.

Frank Lampard gjorde 106 landskamper och 29 mål för "Three Lions".

7. Steven Gerrard (Liverpool)

Vem var bäst, Lampard eller Gerrard?

Det är tydligt att det inte råder någon tvekan bland Liverpoolfansen, medan Chelseasupportrarna är övertygade om att Frank Lampard var bättre.  Steven Gerrard måste få extrapoäng över Lampard, som drog nytta av Chelseas oljemiljarder för att se till att det fanns världsstjärnor på alla positioner.

Och när Liverpool var som sämst klev Steven Gerrard fram. När matchklockan tickade ner och det fanns en sista chans att rädda dagen samlades laget kring Gerrard, som ledde från fronten och visade vägen till seger. Det var helt naturligt för Gerrard att ta kommandot.

 Liverpoolkaptenen var stark, snabb, men det mest anmärkningsvärda var hans passningsspel. Hans teknik var majestätisk och ännu mer imponerande eftersom han gjorde allt lite snabbare* än alla andra på planen. Vändpunkten för Gerrard kom sommaren 2005 och började med vad som verkade vara ett

förmodat svek bara sex veckor efter att ha lyft Champions League-pokalen. Det var nära flera gånger, men Gerrard lyckades aldrig vinna Premier League. Istället för att flytta till en större klubb blev Gerrard en legend på Anfield och en symbol för Liverpool; klubben och staden.

6. Eric Cantona (Manchester United)

Briljant och galen på samma gång. När Eric Cantona anlände till Old Trafford från Leeds i juni 1992 såg vi en maktförskjutning i engelsk fotboll. Den elegante fransmannen kickstartade Manchester United-eran i Premier League.

Den kontroversielle Cantona ledde Manchester United till sin första titel under manager Alex Ferguson och totalt vann Manchester United fyra mästerskap på fem säsonger med Eric Cantona som en förebild för de unga Manchester United-spelarna och som tillförde ren världsklass.

Många kommer att minnas kung-fu-sparken, och det är säkert att säga att Eric Cantona alltid tog tag i rampljuset och stal rubrikerna, på gott och ont. Bland United-fansen har Cantona gudalik status och var den första riktiga superstjärnan i Premier League.

5. Ryan Giggs (Manchester United)

"Jag minns första gången jag såg honom", minns Alex Ferguson Giggs i sin självbiografi från 2013. "Han var 13 år gammal och flög bara över planen som en cockerspaniel som jagar en bit aluminiumfolie i vinden."

Skotten gav den 17-årige Giggs sin debut i mars 1991 och walesaren blev ordinarie säsongen därpå och belönade sin managers förtroende med två efterföljande titlar som PFA Young Player of the Year. Pin-up-pojkens blixtrande snabbhet och dribblingar banade väg för Fergies andra unga spelare att debutera under de följande åren - han visade 92-årsklassen vad som var möjligt.

Giggs kan vara en kandidat till att bli den bästa Manchester United-spelaren genom tiderna - mittfältaren gjorde 963 matcher för Red Devils, mer än någon annan. Han var inte bara en solid lagspelare, utan också konsekvent i världens största klubb i två decennier. Andra kanske hade lite mer inflytande, men Giggs slet dem i stycken. Gång på gång.

4. Wayne Rooney (Manchester United)

Få spelare har gjort sin entré i engelsk fotboll mer övertygande än Wayne Rooney, som debuterade för Everton Premier vid 16 års ålder. Manchester Uniteds manager Alex Ferguson tvekade inte att ta den unge anfallaren till Old Trafford och byggde anfallet runt den energiske allroundanfallaren.

Med 208 mål i Premier League överträffas Rooney bara av Alan Shearer. Wayne Rooney lyckades vinna 5 mästerskap och Champions League 2008 med Manchester United. Rooney gjorde 120 framträdanden för det engelska landslaget och gjorde 53 mål.

3. Alan Shearer (Newcastle)

Då går vi in på topp 3 och här hittar vi totala skytteligaledaren Alan Shearer, som fortfarande har målrekordet med 283 Premier League-mål. Lägg därtill hans 64 assist för Blackburn och Newcastle.

Alan Shearer hade en unik målnäsa och gjorde mål i massor; trots att varken Blackburn eller Newcastle var i högsta ligan. Shearer vann Championship säsongen 1994/1995 med Blackburn, där han bildade ett fruktat anfallspar med Chris Sutton.

Två korsbandsoperationer innebar att Shearer var tvungen att omskola sig till en mer renodlad box-to-box-anfallare. Men det fanns fortfarande gott om kraft och finess i hans avslut, vilket Shearer bevisade med den berömda volleyn mot Everton 2002.

2. Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Den 16 augusti 2003 gjorde Cristiano Ronaldo sin Premier League-debut, efter att ha kommit från den portugisiska klubben Sporting för 12,5 miljoner pund. Ronaldo fick den obligatoriska nummer 7-tröjan efter David Beckham och förväntningarna var skyhöga. I verkligheten överträffade han dem mer än väl.

Under de kommande sex säsongerna växte Cristiano Ronaldo till en superstjärna och ledde Manchester United till tre mästerskap och Champions League-titeln.

1. Thierry Henry (Arsenal)

Thierry Henry var ostoppbar för Arsenal och med oförutsägbara aktioner var den franske anfallaren en skräck för försvararna.

Som kronjuvelen i tränaren Arsene Wengers "oövervinnerliga" lag fascinerade den blixtsnabbe Henry med sin elegans och sina fenomenala avslut. Under den fantastiska säsongen 2003/2004 gjorde Thierry Henry 30 mål på 37 Premier League-matcher.

Thierry Henry ledde Arsenal till två Premier League-titlar, gjorde totalt 174 mål på 254 Premier League-matcher och vann VM 1998 för Frankrike.

Vanliga frågor

  • Hur mycket tjänar en Premier League spelare?

Hur mycket en spelare tjänar i Premier League kan skilja sig drastiskt mellan olika spelare. Den genomsnittliga lönen ligger dock på strax över 600.000 svenska kronor i veckan, men de allra bästa spelarna tjänar flera miljoner i veckan.

  • Hur mycket tjänar den bäst betalda spelaren i Premier League?

Den högst betalda spelaren i Premier League just nu är Kevin de Bruyne med sina 20,8 miljoner pund per år.

  • Vilken spelare kommer att vinna skytteligan?

Vilken spelare som kommer vinna skytteligan är svårt att säga, men Mohamed Salah, Harry Kane och Erling Haaland är de största favoriterna.

  • Vilken är den svenska bästa spelaren i Premier League?

Det en del svenskar i Premier League, men de bästa just nu är Alexander Isak den klart största stjärnan.

  • Vilket är det bästa laget i Premier League?

Det bästa laget i Premier League är Manchester City, tätt följt av Liverpool, Arsenal och Manchester United.