Premier League har varit den hetaste ligan för svenska storstjärnor genom åren. Spelare som Zlatan, Ljungberg, Henke Larsson, Brolin och Limpar har alla gjort avtryck i världens bästa liga. Men i den här artikeln går vi igenom alla svenskar som spelar i Premier League 2023/24. För att räknas bland svenskar i Premier League måste spelaren tillhöra eller vara utlånad till ett a-lag som spelar i Englands högsta serie.

Spela på Premier League hos Expekt!

Alexander Isak - Newcastle

Bland alla svenskar i Premier League är Alexander Isak den mest profilerade. Efter hans dröm-assist mot Everton blev han namnet på allas läppar och prislappen på £70 miljoner börjar så sakteliga betala av sig. Såldes redan 2016 från AIK till Dortmund, men det blev sparsamt med speltid innan han blev utlånad till Willem II där han spottade in mål. Real Sociedad fick upp ögonen för anfallaren som efter lite drygt tre säsonger i La Liga signade för Newcastle som är hans nuvarande klubbadress.

Född: 21 september, 1999

Marknadsvärde: 500 miljoner kronor

Klubbar:AIK, Dortmund, Real Sociedad och Newcastle

Dejan Kulusevski - Tottenham

Drog tidigt till Atalanta från BP:s ungdomsakademi där han snabbt gjorde sig ett namn. Tränade ofta med a-laget men fick endast chansen att hoppa in tre gånger i Serie A innan Juventus köpte honom på talang. Blev direkt utlånad till Parma där han gjorde 18 poäng på 36 ligamatcher. Efter lånet fick han en och en halv säsong med Juventus a-lag innan han lånades ut till Tottenham med en köpoption som inför säsongen 2023/24 aktiverades av Spurs.

Född: 25 april, 2000

Marknadsvärde: 400 miljoner kronor

Klubbar: Brommapojkarna, Atalanta, Juventus och Tottenham

Victor Nilsson Lindelöf - Manchester United

Gick under uppmärksammande former till Benfica redan som 17-åring och det dröjde inte länge innan han debuterade både i a-laget och i Champions League. Skrev på för Manchester United 2017 och gör nu sin sjunde säsong på Old Trafford. Bland aktiva svenskar i Premier League är han den spelare som har flest säsonger i ligan.

Född: 17 juli, 1994

Marknadsvärde: 300 miljoner kronor

Klubbar: Västerås SK, Benfica och Manchester United

Anthony Elanga - Nottingham Forest

Son till Malmö-profilen Joseph Elanga. Men i ungdomsåren blev det spel både för Elfsborg och Malmö FF innan han flyttade till Manchester Uniteds ungdomsakademi. Efter att ha slagit sig fram där fick han 2021 ett a-lagskontrakt. Han tog dock aldrig riktigt en ordinarie tröja och precis innan ligastarten 23/24 kom budet på 17.5 miljoner Euro från Nottingham Forest, som accepterades av United. I skrivande stund har Elanga gjort ett mål och en assist på 7 matcher i den nya klubbtröjan.

Född: 27 april, 2022

Marknadsvärde: 200 miljoner kronor

Klubbar: Elfsborg, Malmö FF, Manchester United och Nottingham Forest 

Hjalmar Ekdal - Burnley

Lillebror till Albin Ekdal som varit en pelare i svenska landslaget i många år. Nu är frågan om Hjalmar kan fylla den rollen? Värvades från Djurgården till Burnley under förra säsongen och kastades rakt in i hetluften. En skada har dock hållit honom borta från startelvan och nu är det upp till bevis om han platsar i Premier League.

Född: 21 oktober, 1998

Marknadsvärde: 60 miljoner kronor

Klubbar: IK Frej, Djurgården och Burnley

Källa: Allsvenskan productions

Emil Krafth - Newcastle

Började karriären i Smålands skogar innan Helsingborg plockade upp honom. Det blev tre säsonger i HeiF innan han såldes till Bologna som omedelbart lånade ut honom till franska Amiens som köpte loss honom året efter. Det blev dock inte mer än en säsong i Ligue 1 innan han kritade på för Newcastle. Någon större succé har det dock inte blivit på öarna och i dagsläget är han ofta skadad.

Född: 2 augusti, 1994

Marknadsvärde: 40 miljoner kronor

Klubbar: Lagans AIK, Östers IF, Helsingborg, Bologna, Amiens och Newcastle

Yasin Ayari - Coventry (Utlånad från Brighton)

Blev upplockad från AIK:s juniorer och gjorde en riktigt bra säsong innan Brighton såg kapaciteten och köpte loss honom. Fick speltid nästan direkt men det har blivit mest bänken för 19-åringen. Hoppas så klart få mer speltips framöver och Brighton är ju kända för att släppa fram ungdomar. Bland svenskar i Premier League är han garanterat den minst profilerade spelaren, och det dröjde inte länge innan det blev utlåning till Championship klubben Coventry, där den unga mittfältaren fått bra med speltid och nu kommer spemdera sin tid resten av säsongen.

Född: 6 oktober, 2003

Marknadsvärde: 40 miljoner kronor

Klubbar: AIK, Brighton och Coventry (lån)

Robin Olsen - Aston Villa

Slog igenom i Malmö som 20-åring och har sedan dess varit runt i PAOK, FCK, Roma, Cagliari, Everton, Sheffield Utd och nu Aston Villa. Har aldrig riktigt kommit upp i samma nivå i klubblagen som har gjort i landslaget. Frågan är om han stannar i England under säsongen 23/24 eller om Malmö blir nästa hemadress?

Född: 8 januari, 1990

Marknadsvärde: 40 miljoner kronor

Klubbar: Limhamn Bunkeflo, Bunkeflo FF, Klagshamn, Malmö FF, PAOK, FC Köpenhamn, Roma och Aston Villa

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

FAQ: Svenskar i Premier League

Få svar på de vanligaste ställda frågorna om svenskar i Premier League.

Vilken svensk har spelat flest matcher i Premier League?

Sebastian Larsson är idag den svensk som spelat flest matcher i Premier League (282).

Vilken svensk är den dyraste övergången till en klubb i Premier League?

Alexander Isak är den dyraste svensken någonsin i Premier League (751 miljoner kronor).

Vilken svensk har gjort flest mål i Premier League?

Fredrik Ljungberg är idag den svensk som gjort flest mål i Premier League (48).

Vilka svenska spelare har vunnit Premier League?

Fredrik Ljungberg har vunnit med Arsenal säsongerna 2002 och 2004, Henrik Larsson med Manchester United 2007 och Jesper Blomqvist även han med Manchester United, åren 1999, 2000, 2001.

Vilken svensk spelare är största stjärnan i Premier League idag?

Alexander Isak är Sveriges största stjärna idag i premier League.