Priset som världens bästa fotbollsspelare 2023 har delats ut och det var Lionel Messi som återigen fick utmärkelsen, men nu blickar vi framåt och Betting har gått igenom de främsta kandidaterna till att vinna Ballon d'or 2024. Vi ger dig odds, lista på senaste tio årens vinnare, historik och en avslutande FAQ. 

Lionel Messi höll favorittrycket och vann Guldbollen efter att ha fört sitt Argentina till VM-guld i Qatar. Den största konkurrenten var norska anfallaren Erling Haaland som haft en fantastisk säsong i Premier League där han slagit nytt mål-rekord. 

Blir det revansch för den norska målkungen? Han tillhör såklart en av favoriterna till att vinna Ballon d'Or 2024 där han ser ut att få störst konkurrens av Jude Bellingham, som gör stor succe i Real Madrid, Kylian Mbappe som öser in mål och dominerar i PSG men sett till oddsen ska Harry Kane och Lionel Messi även ha goda möjligheter till priset.

Odds: Guldbollen vinnare 2024

Du som är insatt i fotboll har kanske en känsla om vem som kommer att vinna priset 2024. På dagens spelmarknad finns det många spelbolag som erbjuder odds på just detta. Ballon d’Or, eller guldbollen som priset heter på svenska, delas ut den 16:e oktober. De bästa oddsen på vinnaren av Ballon d'Or hittar du nedan.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Jude Bellingham 5,00
Kylian Mbappe 5,50
Erling Haaland 6,00
Harry Kane 7,00
Lionel Messi 10,00
Rodri 10,00
Vinicius Jr 15,00
Kevin De Bruyne 19,00

Vem vinner Ballon d’Or 2024?

Nedan kommer en lista med de fem största favoriterna till att vinna priset samt en redogörelse för deras prestationer och framgångar den senaste tiden.

1. Jude Bellingham, Real Madrid

Han är endast 20 år gammal men är redan kanske världens bästa fotbollsspelare. Hur bra kan Jude Bellingham bli? En sak som är säker är att Real Madrid-spelaren kommer vara med i snacket om guldbollen många säsonger framöver. Men vinner han redan 2024? Inte alls omöjligt då racet känns jämnare än på väldigt länge.

2. Kylian Mbappe, PSG

Här har vi en spelare med många år kvar på den absoluta topp scenen. Fortsätter han leverera och visa denna klass bör han nog inte vara allt för orolig. Någon gång i framtiden lär Kylian Mbappe få Guldbollen, men är det redan den här säsongen som kommer leda till guldbollen 2024? Öppet race minst sagt och den franska superanfallaren är favorit tillsammans med Jude Bellingham och Erling Haaland.

Letar du efter tips på Ballon d'Or?

Här kan du få speltips på vinnaren av Ballon d'Or 2023

3. Erling Haaland, Manchester City

En spelare som verkligen har framtiden framför sig är norrmannen Erling Haaland. Men trots sin unga ålder på 22 år har han redan nu visat prov på en målinstinkt som saknar motstycke. När Messi och Ronaldo var 22 år gamla hade de gjort 44 respektive 50 mål. Haaland har redan bombat in 173 baljor under sin unga karriär. Många tvivlade på att han skulle fortsätta ösa in mål i Premier League men han svarade med att sätta nytt målrekord.

4. Harry Kane, Bayern Munchen

Han öser in mål i Tyskland och Bundesliga samt bär fram det engelska landslaget nu, Harry Kane. Det blir dock ingen trippel under den kommande säsongen då Bayern överraskande åkte ur den tyska DFB Pokal mot Saarbrucken från tredjeligan. För den engelska anfallaren sitt lag till ligaseger samt vinst i Champions League så lär han vara inblandat i snackat på högsta allvar hösten 2024.

5. Lionel Messi, PSG

Den argentinska magikern tog hem guldbollen utan snack tillslut 2023 och finns även med bland topp-kandidaterna till 2024. Självklart ska det otroligt mycket till med tanke på att Messi spelar i MLS och att landslaget inte har något VM att se fram emot under det kommande året. Men man vet aldrig med den här spelaren som fortsätter att visa toppklass match efter match.

Senaste tio årens vinnare av Ballon d'Or

2013: Cristiano Ronaldo (Portugal) - Real Madrid

2014: Cristiano Ronaldo (Portugal) - Real Madrid

2015: Lionel Messi (Argentina) - FC Barcelona

2016: Cristiano Ronaldo (Portugal) - Real Madrid

2017: Cristiano Ronaldo (Portugal) - Real Madrid

2018: Luka Modrić (Kroatien) - Real Madrid

2019: Lionel Messi (Argentina) - FC Barcelona

2020: Ingen vinnare pga Coronapandemin

2021: Lionel Messi (Argentina) - Paris Saint-Germain FC

2022: Karim Benzema (Frankrike) - Real Madrid

2023: Lionel Messi (Argentina) - Inter Miami

Om Ballon d’Or eller Guldbollen

Ballon d’Or är ett individuellt fotbollspris som har delats ut sedan 1956. Till en början var priset enbart möjligt att vinna för europeiska spelare, men har sedan många år tillbaka riktat sig mot fotbollsspelare i hela världen. Ballon d’Or är känt som den mest prestigefyllda utmärkelsen en fotbollsspelare kan få på ett individuellt plan. Juryn som delar ut priset består av representanter från olika länder runt om i världen. Lionel Messi innehar rekordet för antalet vunna Ballon d’Or med sina sju vinster. Priset delas ut av den franska fotbollstidningen France Football en gång om året.

Lägg ditt spel på vinnaren av Ballon d'or 2024 hos Unibet*!

För alla som inte har ett konto sedan tidigare hos Unibet* eller dess systersajter kan ta emot en välkomstbonus i sport som ger 100 kr gratisspel. För att ta emot erbjudandet krävs en minst insättning på 100 kr. Klicka på länken nedan för fullständiga regler och villkor.

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

TILL UNIBET!

Spelbolag med odds på Ballon d’Or

Här följer några av de bästa bettingsidor med svensk licens vi rekomenderrar.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100 % upp till 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 500 kr i bonus!
För sportälskare!
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, 6x omsättningskrav på sport, 1.80 min odds. Bonusen är giltig i 60 dagar

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr
Villkor och krav:  Referera till NordicBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ | www.spelpaus.se/ | Regler & villkor gäller
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

FAQ Ballon d’Or 2024

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna om vinnare av Ballon d’Or.

Vem kan vinna Ballon d’Or?

Alla fotbollsspelare i världen kan vinna Ballon d’Or, men ju större framgångar en spelare har med sitt lag i de stora turneringarna desto större är chansen att den specifika spelaren vinner.

Vem vann Ballon d’Or 2023?

Den senaste spelaren att vinna priset är Lionel Messi. Han förde sitt landslag till VM-guld i Qatar.

När delas Ballon d’Or ut?

Priset delas ut i oktober 2024 i Paris.

Vem avgör vilken spelare som vinner Ballon d’Or?

Priset presenteras och delas ut av den franska tidningen France Football, men det är olika spelare samt representanter runt om i världen som får lägga sina röster på vem dom vill ska vinna.