På onsdag spelar Danmark semifinalen mot England på Wembley. Vi på Betting.se har inför Danmarks största landskamp sedan EM 1992 gått igenom förväntade startuppställningar och samlat de bästa oddsen.

Big Fat Snake heter gruppen som skrev Danmarks EM-låt inför mästerskapet som spelades i England 1996 “Slaget ska slås i England“. Nu är de återigen på plats i samma land, 25 år senare. Men skillnaden jämfört med då är att de nu har chansen att för andra gången skriva in sig i historieböckerna som mästare i Europa. Men för att lyckas med det måste de slå hemmanationen i London på Wembley.

De två semifinalisterna spelade sina kvartsfinaler i lördags där Danmark inledde kvällen med att utan några större svårigheter slå ut Tjeckien genom att vinna med 2-1 i Baku. Ännu enklare var det för England som vann med hela 4-0 mot Ukraina i Rom. Av de fyra nationer som ännu är kvar i turneringen är England den enda som inte vunnit det europeiska mästerskapet. Danmark vann 1992, Spanien, 1964, 2008 och 2012. Italien har vunnit turneringen en gång, 1968.

Odds på England - Danmark

Här hittar du de bästa oddsen på semifinalen mellan England - Danmark som spelas på Wembley. Onsdag, 7/7, 21:00. Om du vill se matchen sänds den på TV4 och SVT. Livestreama kan du göra från ViaPlay. 

1X2: England - Danmark Högsta odds Spelbolag
England 1,77
Oavgjort 3,70
Danmark 5,50

Över/Under: England - Danmark Spelbolag
Över 2.5 mål 2,43
Under 2.5 mål 1,63
Båda lagen gör mål: England - Danmark Högsta odds Spelbolag
Ja 2,00
Nej 1,67
Målskytt: England - Danmark
Högsta odds Spelbolag
Harry Kane 2,40
Dominic Calvert-Lewin 3,10
Marcus Rashford 3,70
Phil Foden 4,30
Kasper Dolberg 5,40
Andreas Evald Cornelius 5,50
Mikkel Damsgaard 6,75

I vårat matchcenter kan du själv jämföra odds och marknader på semin mellan England - Danmark!

Enligt spelbolagen anses Danmarks chanser att avancera från semifinalen, små. För om vi kollar på oddsen ovan är de generellt väldigt höga på Hjulmand och co. Om du tippar att Danmark vinner efter fulltid kan du få oddset 5.50 hos flera av spelbolagen. Om ditt tips istället faller på att det blir en jämn match som slutar oavgjort efter fulltid kan du få oddset 3.75 hos Bethard*. Lägger du ditt spel på att England vinner efter fulltid får du oddset 1.75 hos Unibet*. Spelar du att engelsmännen går till finalen kan du få oddset 1.35 hos NoAccountBet*.

Vill du hellre spela på att danskarna går till finalen kan du lägga det hos NoAccountBet* till 3.30.

Det rödvita landslagets framgångar i EM har inte gått obemärkt förbi i vårat grannland. Sedan de vann mot Ryssland i den sista gruppspelsmatchen med 4-1 för att säkra avancemanget har det varit folkfest efter varje spelad match. Det lär inte minska nu när de är såpass nära en trofé.

De båda nationernas väg till semifinalen

Danmark har haft den enklaste vägen till semifinalen av de fyra kvarvarande lagen, men de är samtidigt den nation som gått igenom mest svårigheter på vägen dit. Christian Eriksens hjärtstopp i den första matchen mot Finland skakade laget och nationen. I den sista gruppmatchen mot Ryssland var Danmark tvingade att vinna, eftersom att Hjulmands lag hade noll poäng på kontot efter de två första matcherna. Samtidigt behövde Danmark belgisk hjälp i sin match mot Finland, så andraplatsen var möjlig. Allt gick deras väg, De såg till att vinna över Ryssland med 4-1 på parken. Samtidigt som Belgien vann med 2-0 mot Finland.

I åttondelen som spelades i Amsterdam väntade Wales. Det blev inga som helst problem för de rödvita när de fullständigt spelade ut dem och skickade ut Bale, Ramsey och co med 4-0.

I lördags var det då dags för kvartsfinalen i Baku där Tjeckien stod för motståndet. Danmark gjorde efter bara 5 minuter in i matchen 1-0 och utökade senare i första halvleken till 2-0. Tjeckien reducerade i början av andra halvlek till 2-1, men kom aldrig närmre, för Danmark hade redan säkrat biljetten till semifinalen när de tog ledningen med 2-0. Thomas Delaney låg bakom matchens första mål på då han nickade in den efter bara fem minuters spel på Jens Strygers hörna. Strax före pausen levererade Joakim Mæhle turneringens troligen bästa pass, när han med utsidan satte in bollen till Kasper Dolberg, som riktade bollen i mål. Några minuter efter starten av andra halvlek tog Tjeckien in något när den tjeckiska profilen Patrik Schick gjorde matchens sista mål.

England är det enda lag i turneringen som inte har släppt in ett enda mål ännu, men kanske blir det Danmark som bryter deras hållna mästerskapsnolla? Vad många hade tippat på förhand var det Tyskland I åttondelsfinalen som skulle spräckt den, men istället vann Kane och co mötet på Wembley med 2-0.

I lördags mötte de Ukraina, som på förhand var det lägst rankade av de åtta lagen som tog sig vidare till kvartsfinalerna. Shevchenko och hans landslag hade inte en chans. De skickades hem genom att förlora med 4-0 på Stadio Olimpico. Harry Kane gjorde två av målen, medan Harry Maguire och Jordan Henderson stod för ett var.

Med tanke på det rådande läget i Storbritannien då det för tillfället inte är tillåtet att resa in i landet kan det bli aningen tomt med danska fans på läktarna. De som har tillåtelse att köpa biljetter är de ca 5.000 som redan är bosatta där.

Förväntade startelvor

Danmark: Schmeichel - "AC", Kjær, Vestergaard - Stryger, Delaney, Højbjerg, Mæhle - Braithwaite, Damsgaard – Dolberg

England: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Phillips, Rice - Saka, Mount, Sterling - Kane

Dessa förväntade startelvor är hämtade från whoscored.com

Jadon Sancho startade mot Ukraina, men kanske blir det Bukayo Saka som får chansen från början denna gång istället eftersom att vi har sett Southgate rotera friskt med spelarmaterialet under turneringen.

England saknar målvakten Dean Henderson. Danmark får klara sig utan Christian Eriksen.

Senaste mötet mellan England - Danmark

De två nationerna möttes två gånger på hösten i Nations League. Där det första mötet i Danmark på Parken(8/9-20)slutade 0-0 och oavgjort. Andra mötet på Wembley den 14 oktober vann Danmark när Christian Eriksen gjorde matchens enda mål på straff.

"Danmark spelar med mod och passion"

Vi har pratat med den svenska Eurosport-journalisten Siavoush Fallahi, som tror mest på Harry Kane och co. i onsdagens EM-semifinal. Han tycker inte att det är en särskilt stor fördel för England att de får mycket fler fans på läktaren.

- Jag tror att fördelen ligger mer i det faktum att de inte behöver resa än att de får fler fans på arenan än Danmark. Jag tror att fansen motiverar Danmark att vinna, men England är oavsett favoriter, säger Siavoush Fallahi till oss och förklarar:

- Jag tror att England kommer att gå vidare för att de har ett bättre lag, men Danmark spelar med mod och passion, så jag kan aldrig utesluta dem.

England - Danmark i semin - Så tippar vi!

Vi på Betting.se anser också att England är favoriter i EM-semifinalen mot Danmark.

England har fördelen av hemmaplan och de har i princip spelat hela turneringen på Wembley i London, förutom i kvarten när de reste till Rom för att möta Ukraina på Stadio Olimpico. De har inte släppt in ett endaste mål hittills och deras defensiv är riktigt stabil. De kan om de vill växla upp offensivt då de har en såpass kvalitativ bredd framåt.

De påminner om Danmark, men skillnaden är att England har en starkare trupp och längst fram återfinns den alltid lika målfarliga Harry Kane.

Då England visat sig vara väldigt effektiva framför målet och sätter de flesta chanserna är det tvärtom för Danmark. De skapar en hel del, men bränner lite för många lägen. Danskarnas största fördel jämfört med England är att de har en stabilare målvakt i Kasper Schmeichel. För Jordan Pickford såg inte alls särskilt stabil ut i kvartsfinalen mot Ukraina.